raskol u domovinskom pokretu

Bivši tajnik stranke tvrdi da slijedi faza grubog valjanja po blatu, a Škorina sestra ne daje im ni tri godine. O famoznom CD-u ona ima zanimljivu opservaciju: Imao je platinastu nakladu...

10.08.2021 u 11:22

Bionic
Reading

'Ulazimo u fazu grubog valjanja po blatu i ne znam kome je to u interesu. DORH je pokrenuo nekakve izvidne radnje, ne vidim čemu nestrpljenje i nervoza', rekao je bivši tajnik Domovinskoga pokreta Darijo Žepina komentirajući raskol u toj stranci. 'Sve neistine koje blate ne samo Miroslava Škoru nego i DP dolaze dirketno iz DP-a. Znači, to kreira novo vodstvo u suradnji sa stranačkim PR-om', ustvrdila je pak Vesna Vučemilović

Na jučerašnju izjavu Miroslava Škore da je “netko od pametnjakovića očekivao da će on gledati sa strane kako oni blate njegovo ime i prezime neistinama” Žepina je odgovorio kako on Škoru nikada nije vukao kroz blato ni blatio.

“Nakon što je Škoro podnio ostavku, podnio sam i ja”, rekao je za N1 bivši glavni tajnik DP-a.

Stranka nikada nije imala nijednu kreditnu karticu – imala je tri debitne kartice, istaknuo je Žepina.

“Svoju sam koristio jedino u svrhe Domovinskog pokreta. Stojim iza svakog računa koji sam odobrio i datirao kao glavni tajnik. Za sve ostalo s veseljem čekam državnu reviziju. Ovo je priča ‘tresla se brda, rodio se miš’. Nema tu nepravilnosti, niti će revizija nešto takvo naći”, tvrdi Žepina.

Nakon što je podnio ostavku, Škori je vraćena pozajmica koju je dao stranci. Žepina kaže da stranka plaća kamatu na pozajmicu, koja je minimalna zakonski propisana. Što se tiče samog povlačenja pozajmice, smatra da jednostrano povlačenje pozajmice nije korektno.

Vezano uz Škorinu izjavu da Žepina nije dobro ustrojio ured te da mu je htio mu oduzeti neke ovlasti, Žepina je istaknuo kako je ured Domovinskog pokreta bio vrlo minimalistički ustrojen.

“Mala smo stranka, na političkom nebu kojih godinu dana. Kao bivši organizacijski tajnik većinu vremena provodio sam na terenu, ustrojili smo više od 300 organizacija na terenu. U sam ured nisam doveo nikoga. Revizija ureda trebala je nastupiti ove jeseni. Osvrnut ću se još na suradnike. Kada ste u poziciji, kad imate situaciju da ih birate, birate ih. Škoro me izabrao i u svakom trenutku me mogao razriješiti”, komentirao je Žepina za N1.

Osvrnuo se i na izjavu Maria Radića, koji je rekao kako se “zna koji kamion je u koje skladište vozio vino”.

“Meni je to pomalo i smiješno. Sve su to ozbiljni ljudi, a ovu priču sad više ne razumijem. Ulazimo u fazu grubog valjanja po blatu i ne znam kome je to u interesu. DORH je pokrenuo nekakve izvidne radnje, ne vidim čemu nestrpljenje i nervoza. Siguran sam da će se utvrditi svaki detalj”, poručio je Žepina.

Naglasio je da je od rujna prošle godine počeo graditi DP na terenu: “Ja sam DP i pripadam mu, jedan sam od osnivača. Nema sad tu Radić, Škoro, Peternel i ne znam tko. Svi smo se okupili s jednim ciljem, a to nije povlačenje po blatu.”

Naglasio je da ne želi sudjelovati u medijskom prepucavanju, članstvo vapi da se situacija smiri. “Malo smo drugačija stranka, prljavi veš ne guramo po tepih, s njim smo izašli van. Možda nismo trebali na ovaj način, većina tema o kojima pričamo su unutarstranačke”, poručio je Žepina.

Vučemilović: Vino je dostavljeno i distribuirano

“Sada imamo i potvrdu jednog dnevnog lista da frizirane fotografije i sve te neistine koje blate ne samo Miroslava Škoru nego i DP dolaze dirketno iz DP-a. Znači, to kreira novo vodstvo u suradnji sa stranačkim PR-om”, kazala je pak Vesna Vučemilović za N1, ističući da tako ruše ugled stranke. “Rade na tome da ta stranka ne samo padne ispod izbornog praga nego se postavlja pitanje što namjeravaju i kako će se dalje razvijati događaji. Ovo sve što rade čini ogromnu štetu DP-u”, dodala je.

Osvrnula se i na nabavu CD-a i vina.

“Radi se o CD-u koji je imao platinastu nakladu i Škoro ga je snimio zajedno s Ladaricama i danas možemo čitati da su na njemu stare božićne pjesme. Koliko ja znam i koliko ja idem u crkvu, za vrijeme božićnih blagdana se uvijek pjevaju iste božićne pjesme. Ne znam na koje oni to stare pjesme misle, cijela ta konstrukcija je potpuno besplatna. O toj isporuci tog famoznog vina se već jako puno govorilo”, kazala je Vučemilović i dodala: “Vino je dostavljeno na skaldište, postoji ime i prezime vozača, registracijska tablica, ime i prezime skladištara. Trebalo je biti dostavljeno svim predsjednicima podružnica i ogranaka. Osobno sam bila prisutna sastanku gdje je predsjednica ogranka podijelila vino članovima Predsjedništva. Je li netko na terenu to podijelo sa svojim prijateljima ili rodbinom, to moraju oni odgovoriti, ali je vino dostavljeno i distribuirano. Što se s tim dalje događalo, to moraju i malo ljudi na terenu reći.”

Vučemilović je istaknula da se stranka tada promovirala kroz ime Miroslava Škore i da se njegova pjesma “Vrijedilo je” koristila za promidžbu stranke te da su ovakve optužbe banalne. “Ugledu Miroslava Škore neće naštetiti jer nemaju ništa osim tih montiranih fotografija kao nekakav dokaz, a kao što smo jučer vidjeli, Škoro ima službene dokumente kojima svaku svoju tvrdnju može potkrijepiti”, istaknula je.

“Imamo s jedne strane laži, obmane i montirane fotografije, a s druge strane službene dokumente pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti. Nažalost, DP to neće dovesti u neku dobru poziciju i novo vodstvo bi se moralo uistinu zapitati žele li uništiti tu stranku ili je žele voditi na način na koji je to zamišljeno”, rekla je Vučemilović za N1.

Istaknula je da je ovako napravljena velika šteta ugledu stranke.

“Škoro neće nikada dići ruke od DP-a, u to sam uvjerena. Nisam digla ruke ni ja, izašla sam iz stranke, ali pomno pratim što se događa jer sam osnovala tu stranku, a nisam za razliku od drugih rušila stranke nego ih osnivala i žao mi je što se ovo događa. To je u vrlo kratkom roku postala respektibilna politička opcija i ovo št se događa nije dobro i još jednom apeliram na sve časne ljude kojih tamo ima neka se zamisle što tamo rade i žele li da aktualno vodstvo vodi stranku na taj način, da za tri godine stranke vjerojatno neće biti”, poručila je Vučemilović te dodala da se ona u stranku neće vratiti nego nastavlja raditi kao nezavisna saborska zastupnica.

  • +25
Miroslav Škoro Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL