'da štima grad'

Bivši ravnatelj KBC-a kreće u utrku za gradonačelnika Rijeke

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 22.12.2020 14:44
  • Objavljeno 22.12.2020 u 14:16
tportal

Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

Bivši ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Rijeka Davor Štimac u utorak je pod sloganom "Da štima grad" najavio svoju kandidaturu za riječkog gradonačelnika kao nezavisnog kandidata, a na to se odlučio jer "osjeća da grad propada i demografski umire"

U Rijeci je trend pada novorođene djece i rasta broja umrlih, tako da već 2030. godine Rijeka može imati manje od 1000 tisuća stanovnika, rekao je Štimac. Istaknuo je da sa svojim timom suradnika, ako postane gradonačelnik, namjerava zaustaviti takve trendove i povećati broj stanovnika za 5000 u prvih pet godina, te doseći 135 tisuća stanovnika za 10 godina.

U programu mu je briga za sve dobne skupine, socijalna solidarnost, intenzivna suradnja s Primorsko-goranskom županijom, Sveučilištem u Rijeci, Lučkom upravom i institucijama u Zagrebu te stvaranje društva znanja. Vrijednosti za koje će se zalagati su tradicija, kozmopolitizam, znanje i poštenje, rekao je.

Naglasio je i da je svjestan teške financijske situacije u Gradu Rijeci, ali da je tešku situaciju zatekao i pri dolasku na mjesto ravnatelja riječkog KBC-a pa je za pet godina ona postala primjer uspješnog poslovanja.

Tim suradnika će predstaviti u siječnju, a riječ je, kako je naveo, o najboljim ljudima u svojim poslovima. Na lokalne izbore u Rijeci će, kaže, izaći sa listom za Gradsko vijeće, "izuzetnom i kakvu još Rijeka nije vidjela".

  • +8
  • +5

Davor Štimac

Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

Na pitanje gdje se ideološki svrstava, Štimac je rekao da su oni široka građanska opcija otvorena za sve.

Davor Štimac je predstojnik Klinike za internu medicinu KBC Rijeka. U razdoblju od 2015. do 2020. godine bio je ravnatelj KBC-a, ali nije izabran na još jedan mandat. U mladosti je bio glavni urednik popularnog riječkog magazina za mlade Val. Sudjelovao je u Domovinskom ratu i akciji Oluja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!