NIJE DOJMIO SUCA ISTRAGE

Bivši pravosudni policajac tvrdi da su prijetnje i iznuda bile šala

21.03.2014 u 12:57

Bionic
Reading

Zbog sumnje da je posljednjih mjeseci prijetnjama smrću i trovanjem proizvoda u marketima iznuđivao članove Uprave i Nadzornog odbora trgovačkog lanca Plodine, određen je jednomjesečni istražni zatvor za Josu Nokovića (48) bivšeg pravosudnog policajca i dragovoljca

Sudac istrage Županijskog suda u Rijeci uz zadržavanje u zatvoru osumnjičenom je odredio i jamstvo od 300.000 kuna, koje može uplatiti kako bi se branio sa slobode.

Nakon četveromjesečne istrage 48-godišnji Noković je uhićen prije dva dana, pod sumnjom da je u tom razdoblju članovima Uprave i Nadzornog odbora uputio više desetaka pisama i e-mailova, prijeteći im smrću te trovanjem proizvoda u marketima trgovačkog lanca ako mu ne isplate više stotina tisuća kuna.

Riječka policija je pretragom njegova stana pronašla obimnu dokumentaciju u kojoj je bilježio korake koje je poduzimao te one koje je ubuduće planirao, a iz čega je vidljivo i kako Plodine nisu bile jedina žrtva njegovih prijetnji i iznuda.

Pronađen je i pištolj kojeg je ilegalno posjedovao, pa se tereti i za nedozvoljeno držanje oružja.

Novi list piše da je osumnjičeni u Županijskom državnom odvjetništvu u srijedu navečer iznosio obranu koja je trajala više od dva sata. Na sudskom hodniku osumnjičeni se obraćao pravosudnim policajcima koji su ga čuvali, odvjetniku, tužiteljici i ostalima na hodniku. No govorio je toliko glasno da su ga i novinari mogli čuti.

'S jedne strane tvrdi da je to činio u šali ali iz revolta i osjećaja napuštenosti nakon rata, da bi odmah potom rekao da je bio ljutit jer su ga u Plodinama jednom optužili da je u marketu ukrao neko voće, a to nije bila istina. Potom je ustvrdio da je bio bijesan jer su mu prodali loše meso... ', otkriva Novi list