uz prigodnu fotku

Bivša predsjednica povodom Dana žena citirala samu sebe, evo što opet kaže

08.03.2024 u 22:34

Bionic
Reading

Povodom Dana žena na društvenim mrežama oglasila se i bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Objavila je svoju fotografiju i citirala samu sebe

'Došle smo daleko - danas su žene astronautkinje, nuklearne fizičarke, vozačice trkaćih automobila, vojnikinje i predsjednice. Ipak, još uvijek smo odbacivane, maltretirane, podcijenjene i nedovoljno zastupljene. Nema većeg skoka za čovječanstvo od postizanja prave jednakosti žena', napisala je Kolinda Grabar Kitarović, dodajući da je to izjavila povodom preuzimanja vodstva Vijeća žena svjetskih liderica (CWWL) 29. ožujka 2019.

Grabar Kitarović preuzela je predsjedanje Vijećem žena svjetskih liderica od litavske predsjednice Dalije Grybauskaite. To vijeće osnovale su 1996. tadašnja islandska predsjednica Vigdis Finnbogadottir i Laura Liswood, s ciljem da se potaknu sadašnje i bivše predsjednice država, vlada i ministrice na sudjelovanje u zajedničkim aktivnostima od ključne važnosti za žene.

Jakov i Kolinda Grabar-Kitarović Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

U povodu primopredaje dužnosti, Grabar-Kitarović je kazala je kako joj je izuzetna čast preuzeti dužnost predsjedateljice Vijeća žena svjetskih lidera od litavske predsjednice, istaknute žene i političarke, te je poručila kako će nastavili raditi na svim pitanjima koja se tiču ravnopravnosti spolova i osnaživanja žena i djevojaka tijekom svih svojih budućih djelovanja u svim područjima života.