DO -11

Biokovo najhladnije na -9, slijedi zahlađenje širom zemlje

25.01.2014 u 10:52

Bionic
Reading

Na najvišem biokovskom vrhu Svetom Juri temperatura se jutros spustila na minus 9,8 Celzijevih stupnjeva i najniža je u Hrvatskoj, a još niže nas temeperature očekuju sljedećih dana.

Prema riječima Milana Babića, dežurnog tehničara na odašiljaču HRT-a na Biokovu, snijeg koji je padao prošle noći dosegao je visinu od četrdesetak centimetara do pola metra, a u nanosima viši je i od jednog metra. Biokovska cesta je prekrivena snijegom i zaleđena, a snijeg se spustio sasvim nisko i na primorski dio Biokova.

Za danas se najavljuje pretežno oblačno vrijeme u unutrašnjosti i ponegdje će još biti slabog snijega, a ponajprije u Dalmaciji malo kiše. Zatim se očekuje djelomično razvedravanje, a najviše sunčanog vremena bit će na sjevernom Jadranu. Vjetar slab i umjeren, mjestimice na udare i jak sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena do jaka, ponegdje i olujna bura s orkanskim udarima, na sjevernom Jadranu prema kraju dana u slabljenju. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od -3 do 2, a na Jadranu od 5 do 10 °C.

Prema prognozi vremena, u narednim danima očekuje nas zahlađenje širom Hrvatske. Prema najavi DHMZ-a, naredna dva dana očekuje nas umjereno do pretežno oblačno, uglavnom suho i vrlo hladno. U kopnenom području mjestimice jutranja magla, najviše u nedjelju. Vjetar u unutrašnjosti uglavnom slab. Na Jadranu umjerena i jaka, na udare ponegdje olujna bura, u ponedjelajk prolazno jugo. U kopnenom području jutarnja temperatura uglavnom niža od -10°C, ponegdje i osjetno, a najviša dnevna niža od -2°C. Vrlo hladno uz buru bit će i na Jadranu, a malo ugodnije u utorak.