POVRATAK KORIJENIMA

Bill Clinton želi biti predsjednik Irske?!

27.09.2012 u 12:08

Bionic
Reading

Bivši američki predsjednik Bill Clinton izjavio je da bi se teoretski mogao kandidirati na predsjedničkim izborima u Irskoj ili Francuskoj, ali je priznao da bi zbog svog lošeg francuskog na tamošnjim izborima bio 'zgažen', objavio je CNN

Clinton (66), koji je proveo dva mandata u Bijeloj kući od 1993. do 2001., rekao je da zbog svojeg irskog podrijetla zadovoljava uvjete za natjecanje na irskim izborima, a činjenica da je rođen u Arkansasu znači da bi se mogao kandidirati u Francuskoj.

'Jedine dvije zemlje u kojima mogu ući u predsjedničku utrku su Irska, ako se tamo preselim i kupim kuću, zbog mog irskog nasljeđa, a Arkansas gdje sam rođen, SAD je kupio od Francuske zajedno s Louisianom 1803. godine. Bilo koja osoba na svijetu koja je rođena na mjestu koje je ikad bilo dio francuskog carstva, ako se tamo preseli, ako živi u Francuskoj šest mjeseci i govori francuski može se kandidirati za predsjednika Francuske', kazao je Clinton.

Jednom je čak u teoretskom istraživanju o njegovim izgledima na francuskim izborima 'dosta dobro' prošao. 'Rekao sam tada da je to najbolji rezultat koji bih ikad ostvario. Kad bi ljudi čuli moj slomljeni francuski s južnjačkim naglaskom, začas mi bi podrška pala i na izborima bih bio zgažen', rekao je u razgovoru za CNN.