ŽENSKA PRAVA

Biljana Borzan u najužem izboru za 'EU Oscara'

  • Autor: V. P. P.
  • Zadnja izmjena 31.01.2018 13:14
  • Objavljeno 31.01.2018 u 12:27
Biljana Borzan

Biljana Borzan

Izvor: Cropix / Autor: Emica Elvedji / CROPIX

Biljana Borzan je jedina hrvatska zastupnica koja se našla u najužem izboru za prestižnu nagradu MEP Award, popularno zvanu 'EU Oscar', koja se dodjeljuje najboljim zastupnicima u Europskom parlamentu u određenim kategorijama, objavio je to danas Parliament Magazine. Borzan je ušla u top tri kandidata za nagradu za područje ženskih prava i ravnopravnost spolova, izvijestili su iz njezinog ureda

'Zastupnica Borzan snažno i uspješno brani ženska prava i ravnopravnost spolova u Hrvatskoj, jugoistočnoj Europi i na razini EU. Kao liječnica, stručna je i neumorna zagovarateljica prava na seksualno i reproduktivno zdravlje žena“, stoji u predstavljanju nominacije Parliament Magazinea.

Dodaju njena postignuća u radu Odbora za ravnopravnost spolova. Borzan je bila izvjestiteljica za sigurnost i zaštitu na radu te za Europsku strategiju za osobe s invaliditetom. Prednjači u borbi protiv nasilja nad ženama i djevojčicama. Inzistira na ratifikaciji Istanbuslke konvencije. Borzan je izvjestiteljica i za Europska sredstva za ravnotežu između poslovnog i privatnog života.

  • +11
  • +8

Biljana Borzan

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Kao posebno postignuće navodi se i rad zastupnice Borzan s trećim zemljama. Borzan je bila Izvjestiteljica za godišnje izvješće o demokraciji i ljudskim pravima u svijetu, te je nedavno u Odboru za ravnopravnost spolova osigurala podršku za novo izvješće o ženskim pravima u zemljama zapadnog Blakana.

Odluku o plasmanu donio je žiri Parliament Magazinea, a Borzan je nominiralo čak 29 organizacija za ženska prava i rodnu ravnopravnost, prvenstveno iz Hrvatske, ali iz susjednih zemalja, te europskih organizacija.

'Iznimno sam počašćena i dirnuta tolikim brojem nominacija i odlukom žirija! Ovo je veliko priznanje za moj rad u Odboru za prava žena Europskog parlamenta i poticaj za daljnju borbu', rekla je Biljana Borzan.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!