IZBORI U SDP-U

Pogledajte kako se Biljana Borzan oprostila od ljudi koje je vodila 12 godina

04.12.2017 u 12:30

Bionic
Reading

Nakon više od desetljeća Biljana Borzan više nije na čelu osječkog SDP-a. Na unutarstranačkim izborima, koji se trenutno provode diljem hrvatskih gradova, Borzan se nije ni kandidirala

'Ostavljam osječki SDP u dobrim rukama, čestitke Borisu Piližoti! Hvala svim suradnicima i članovima za zadnjih 12 godina, velik put smo prošli. Nastavljam raditi za Osijek i Osječane u Bruxellesu', napisala je SDP-ova Biljana Borzan na Twitteru.

Na taj način oprostila se od osječkog SDP-a kojeg je vodila 12 godina. Podsjetimo, posljednjih mjesec dana u SDP-u se održavaju unutarstranački izbori za čelnike lokalnih organizacija, a izbori su u nedjelju održani i u SDP-u Osijek. Na njima se Brozan nije kandidirala, a za novog čelnika sa 61 posto glasova izabran je Boris Piližota, inače zamjenik gradonačelnika Osijeka.

Borzan tako odlazi s mjesta šefice osječkog SDP-a, no još uvijek ostaje članica SDP-ovog Predsjedništva na nacionalnoj razini.

Kandidati za šefa osječkog SDP-a bili su još i Boris Ljubojević i Tomislav Pauković.

'Prije svega, iskreno se zahvaljujem svim članicama i članovima gradske organizacije SDP-a Osijek što su mi dali uvjerljivu podršku za predsjednika naše gradske organizacije. Unutarstranački izbori su prvi korak na putu jačanja stranke u Osijeku. Otvorit ćemo širom stranačka vrata za sve ljude koji su voljni i spremni uložiti svoje slobodno vrijeme u budućnost naše stranke u našem gradu. Uvjereni smo kako će građani prepoznati djelovanje i rezultate rada naše stranke na sljedećim lokalnim izborima', izjavio je Piližota nakon izborne pobjede.

  • +11
Sva lica Biljane Borzan Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Dosadašnja predsjednica Biljana Borzan, koja je tu dužnost obnašala proteklih 12 godina, ocijenila je kako može biti zadovoljna postignutim rezultatima, jer kada je prije 12 godina postala predsjednicom ogranka SDP je u osječkom Gradskom vijeću imao dva vijećnika, a danas ih ima šest i skupa s partnerima sudjeluje u kreiranju gradske politike.

Uvjerena sam kako će novo vodstvo stranke u Osijeku, u kome je mnoštvo mladih i stručnih ljudi, sljedećih godina još značajnije povećati ugled stranke u gradu, dodala je Borzan.