IRCI SE NEMAJU ČEMU NADATI

Bilić: Jedino čime nas mogu iznenaditi jest da ne igra Keane

09.06.2012 u 20:10

Bionic
Reading

Odlučan, iako pomalo nahlađen, u Poznanj, a samim time i pred irske novinare stigao je Slaven Bilić. Kako je rekao, Irci ga nemaju čime iznenaditi

Ako se obistine riječi izbornika Bilića, a one su da će njegova momčad odigrati, pravu, mušku i vrlo kvalitetnu utakmicu, onda se ni 50.000 irskih navijača nema čemu nadati.

'Mogu samo ponoviti, uvažavamo Irce, koji su ovdje posve zasluženo jer prošli su kvalifikacije, a nisu ovdje zato što su domaćini. Igraju dobar, ali jednostavan nogomet i nije ih teško analizirati. Ne znam čime bi nas mogli iznenaditi. Eventualno da im ne zaigra Robbie Keane ili da mi na klupi ostavimo Srnu i Pletikosu, a to, slažete se, ne bi bilo baš pametno. Mi moramo odigrati najveću utakmicu i bit ćemo bliži pobjedi', poručio je Bilić.

Naravno, kao i obično, o sastavu nije želio govoriti, ostavivši za sebe i stručni stožer mogućnost eventualnih promjena u posljednji tren. No, iako se sumnjalo u kakvom je stanju Vedran Ćorluka, Bilić je potvrdio, što se poslije i vidjelo na travnjaku, da Ćorluka 'može':

'Jako sam zadovoljan cjelokupnim pripremama, koje su bile kratke, ali svakim su danom bivale sve bolje. Nažalost, imali smo tri nezgode, s Lovrenom, Olićem i Iličevićem, ali našli smo im dobre zamijene, svi su igrači stigli na vrijeme i zato sam siguran da ćemo napraviti velike stvari.'

Kaže Bilić da o porazu od prije četiri godine protiv Turske ne razmišlja kao o fatalnom, već da je ta utakmica arhivirana, ali da je i ona doprinijela stvaranju homogenosti u momčadi, zahvaljujući kojoj su upravo Turke izbacili u možda i još važnijoj utakmici. Na upit ruskog novinara da komentira pobjedu nad Češkom, Slaven je reagirao pomalo srdito jer tražio je da ga se ne ispituje o njegovim budućim igračima – ali iskoristio je priliku i pohvalio rusku selekciju:

'Sada su svima koji su sumnjali u njih dokazali moć i istaknuli su kandidaturu za naslov.'

Ipak, uz pohvale Trapattoniju, Bilić se još jednom osvrnuo na nedjeljnu utakmicu:

'Obratili smo pažnju na Talijane i Španjolce, ali vrlo malo. Svih ovih mjeseci mislimo samo na Irsku. Emotivna smo nacija, znam da s tri boda ništa nije riješeno, ali znam i kao igrač i kao trener što bi ta tri boda značila.'

Navečer, kojih 24 sata prije utakmice 'kockasti' su odradili trening na stadionu u Poznanju gdje će u nedjelju igrati svoju prvu utakmicu na Euru.