U VARŠAVI 6. SRPNJA

Bijela kuća najavila susret Grabar Kitarović-Trump

30.06.2017 u 08:30

Bionic
Reading

Službeni bilateralni susret hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i predsjednika SAD-a Donalda Trumpa, koji će se održati 6. srpnja u Varšavi uoči Trumpova govora na summitu Inicijative triju mora, službeno je najavila i Bijela kuća

General Herbert McMaster, Trumpov savjetnik za nacionalnu sigurnost, jučer je na pressici u Bijeloj kući najavio Trumpov put u Varšavu te nakon toga u Hamburg na summit zemalja G20, piše N1

U detaljnom objašnjavanju plana putovanja, McMaster je kazao da će se američki predsjednik u Poljskoj sastati i s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović, koja je sudomaćin Inicijative triju mora.

Očekuje se da će Trump održati govor, no s predsjednicom K. Grabar-Kitarović će se susresti prije toga, piše Večernji list.

Na dogovaranju susreta radi se od početka ove godine i prije nego što je Trump službeno preuzeo dužnost. Nakon boravka predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović krajem prošle i početkom ove godine, u SAD je prvo zajedničko pismo hrvatske predsjednice i poljskog predsjednika Andrzeja Dude, kojim se Trumpa poziva na summit, odnio savjetnik poljskog predsjednika Krzysztof Szczerski, nakon čega je stigao načelno pozitivan odgovor da će netko nazočiti summitu. Drugo je pismo, nakon summita u Bruxellesu, početkom lipnja odnio predsjedničin savjetnik za vanjsku politiku Dario Mihelin, piše Večernji. 

  • +9
Donald Trump i Kolinda Grabar Kitarović Izvor: Reuters / Autor: KEVIN COOMBS