obilne padaline

[FOTO/VIDEO] BiH pliva: Zatrpani automobili kod Jablanice, evakuacija kod Konjica, problemi i u Buni

05.11.2021 u 13:26

Bionic
Reading

Obilne padaline izazvale su u petak velike probleme na području Hercegovine, gdje su poplavljeni brojni objekti zbog povećanog vodostaja rijeka i bujica koje su zaustavile promet, a stanovnici su morali napustiti kuće zbog niza odrona koji su u sjevernom dijelu regije zatrpali i brojne automobile.

U mjestu Dragan Selu kod Jablanice klizište, koje se tijekom noći aktiviralo zbog velikih padalina, posve je prometno izoliralo naselje, a doslovno je odsječen dio ceste. Posve je zatrpan veći broj vozila, a jedna obiteljska kuća ostala je posve izolirana od ostatka sela.

Klizište kod Jablanice Izvor: Pixsell / Autor: Denis Kapetanovic/PIXSELL

U susjednoj općini Konjic klizište je ugrozilo obiteljske kuće u naselju Hotovlje, zbog čega su stanovnici evakuirani i privremeno smješteni u lokalnu džamiju.

Na području Mostara vodostaj rijeke Neretve je samo u četiri sata porastao za 119 centimetara.

  • +3
Klizište u Dragan Selu kod Jablanice Izvor: Pixsell / Autor: Denis Kapetanovic/PIXSELL

U mjestu Blagaju pored Mostara rijeka Buna je poplavila brojne objekte nakon što se izlila iz korita. Došlo je i do porasta podzemnih voda i bujičnih potoka. Još uvijek se zbog bujice na prometnici otežano prometuje magistralnim pravcem između Mostara i Sarajeva nedaleko od Jablanice.