zagrebački gradonačelnik

Pogreb Milana Bandića u srijedu na Mirogoju

28.02.2021 u 15:09

Bionic
Reading

U 66. godini noćas je u Kliničkoj bolnici Sveti Duh u Zagrebu preminuo je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Komemoracija će se održati u utorak, 2. ožujka, s početkom u 11:00 sati, u Hrvatskom narodnom kazalištu, a posljednji ispraćaj će biti u srijedu u 12:00 sati na Mirogoju.

Na zgradi Gradske uprave istaknuta je crna zastava, otvorena je i knjiga žalosti. Brojni građani, Bandićevi poznanici i prijatelji dolaze u Gradsko poglavarstvo i izražavaju sućut obitelji Bandić, javlja HRT. Upaljene su i svijeće.

Milanu Bandiću pozlilo je noćas malo poslije 1 sat. Hitna pomoć stigla je u rekordnom roku, pokušali su ga reanimirati, nisu uspjeli. Potom je prebačen u Kliničku bolnicu Sv. Duh gdje je jedan širi tim liječnika davao sve od sebe pokušavajući vratiti u život zagrebačkog gradonačelnika. No nisu uspjeli.

Milan Bandić iznenada je preminuo u 66. godini nakon 21 godine na čelu metropole. Neslužbeno se doznaje i da je protekli dan proveo u društvu prijatelja i suradnika, nije imao nikakvih simptoma koji su upućivali na takav tragičan ishod. Posljednjih dana obilazio je Zagreb, pripremao se za izbore. U idućim mjesecima do izbora tehnički će Grad Zagreb voditi njegova zamjenica Jelena Pavičević Vukičević.

  • +2
Milan Bandić posljednji puta snimljen na koncertu 150. godišnjice Zagrebačke filharmonije Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL