odlazak gradonačelnika ZAGREBA

[FOTO] Pred rodnom kućom Milana Bandića upaljeni su lampioni i izvješena je crna zastava

28.02.2021 u 14:50

Bionic
Reading

U naselju Pogana Vlaka pored Gruda u Hercegovini odrastao je Milan Bandić. Ispred njegove rodne kuće susjedi, rodbina i prijatelji u nedelju dopodne palili su lampione, a na prozoru je ovješena crna zastava.

Milan Bandić rođen je 1955. godine u zaseoku Bandića Brig u općini Grude. Nakon srednje i osnovne škole u Grudama otišao je studirati u Zagreb. Diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti. Uz studij je i radio na istovaru šećera i ugljenja te žbukanju pročelja gradskih zgrada. Nakon fakulteta je odslužio vojni rok i zaposlio se u zagrebačkom Ledu.

Milan Bandić, dok je živio u Poganoj Vlaki bavio se poljoprivredom jer je taj kraj poznat po poljoprivredi.

Susjedi i prijatelji su u nedjelju palili lampione pred kućom, a pojedinci se spremaju na posljednji ispraćaj u Zagreb čim saznaju kada će se održati, pišu 24 sata.hr.

  • +7
Pred rodnom kućom Milana Bandića upaljeni su lampioni i izvješena je crna zastava Izvor: Pixsell / Autor: Denis Kapetanovic/PIXSELL

U središtu Mostara na videozidu objavljena je njegova fotografija s godinom rođenja i smrti.

Jedan od emotivnijih oproštaja od Bandića uputio je donedavni mostarski gradonačelnika Ljubo Bešlić kojemu je prije 10 dana transplantirano srce u zagrebačkoj bolnici, gdje se sada oporavlja.

"Otišao je veliki čovjek i moj veliki prijatelj i brat, iza njega ostaje ogromna praznina. Njegovom smrću izgubili smo svi, obitelj, prijatelji, Grad Zagreb kojem je bezpogovorno poklonio svoj život", naveo je Bešlić u brzojavu sućuti.