NAPETA ATMOSFERA

Beusu Richemberghu i Vesni Pusić prijete smrću zbog stava o presudi šestorki iz BiH

30.11.2017 u 12:22

Bionic
Reading

Zbog jučerašnjeg statusa na Facebooku, u kojem se osvrnuo na presudu šestorki, GLAS-ovom Goranu Beusu Richemberghu stigle su prijetnje smrću. Prijetnje je dobila i njegova stranačka kolegica Vesna Pusić

Goran Beus Richembergh prijetnje je, doznajemo, jutros prijavio policiji. 'Nažalost, naviknete kao magare na batine, na čitav niz primitivnih uvreda. To vam dođe u rok službe kad se bavite javnim poslom; morate biti svjesni da se ne sviđa svima ono što govorite. Netko će vam protivljenje vašem stavu izreći na fin i kulturan način, a netko će to napraviti u maniri najprimitivnijeg čovjeka. Ali kada vam stignu konkretne prijetnje koje su usmjerene na vas i članove vaše obitelji, kad vam šalju fotografije revolvera i govore vam kojim će vas metkom ubiti... ja se, naravno, ne bojim, oni koji prijete uglavnom su zekani, ali nije na meni da se junačim pa sam sve proslijedio policiji', kazao je novinarima u Saboru Beus Richembergh.

Policija je ta, dodaje, koja će procijeniti koliko su te prijetnje ozbiljne. Kazao je da neće tražiti policijsku zaštitu.

Prijetnje smrću dobila je i Vesna Pusić. 'Ovo je poruka hrabrog hibridnog ratnika. Naravno, prijavljenog policiji. Pravoj, ne hibridnoj', napisao je GLAS na Facebooku. Uz status objavili su fotografije poruka upućenih Vesni Pusić te njezine odgovore u kojima ona govori kako je sve prijavila policiji.

Prijetnje saborskim kolegama komentirao je i HDZ-ov Josip Đakić.

'O tim individuama koje cijelo vrijeme napadaju i vrijeđaju, omalovažavaju hrvatske branitelje i hrvatsku državu zapravo ne želim govoriti. Oni sami su o sebi sve rekli. Hrvatski narod će im presuditi na sljedećim izborima. Individue koje su u proteklom vremenu osuđivale hrvatsku državu, presuđivale institucije, ili ministri ili predsjednik države govoreći da smo bili agresori u BiH, najodgovorniji su za ovu presudu', poručio je Đakić.

'Nisam vidio prijetnje, ali ovakve tenzije nisu potrebne. Svatko od nas zastupnika i građana ima pravo na svoje mišljenje i stav', kazao je HNS-ov Milorad Batinić o prijetnjama bivšim kolegama iz stranke.

Podsjetimo, iako je šef Sabora Gordan Jandroković nakon jučerašnje sjednice Predsjedništva Sabora kazao da su se klubovi usuglasili oko izjave o presudi šestorki iz BiH, to je opovrgnuo GLAS-ov Goran Beus Richembergh na Facebooku.

'Samoubojstvo je izvršio pravomoćno osuđeni ratni zločinac. Pokušaji koji dolaze iz vrha HDZ-a da se Hrvatski sabor instrumentalizira tako da na sutrašnjem nastavku sjednice nekom posebnom izjavom odbaci pravomoćnu presudu Haškog tribunala te da se za osuđenog ratnog zločinca održi minuta šutnje potpuno su neprihvatljivi i skandalozni. GLAS u takvom dezavuiranju Hrvatskog sabora neće sudjelovati!', napisao je GLAS-ov Goran Beus Richembergh na Facebooku.

Zbog tog su mu statusa stigle prijetnje smrću.