UKUPNO 254 OSOBE OBOLJELE

Beroš: Još uvijek smo u uzlaznoj krivulji epidemije koronavirusa

22.03.2020 u 17:37

Bionic
Reading

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je u nedjelju kako činjenica da je u nedjelju popodne ukupno 254 osobe oboljele od koronavirusa, 19 više nego jutros, pokazuje da je Hrvatska još uvijek u uzlaznom dijelu epidemijske krivulje.

Beroš je otkrio je i kako je jedno kraće vrijeme sustav za detekciju pozitivnih na koronavirus bio izvan upotrebe, ali sada opet funkcionira.

Ministar je izvijestio i da je djevojčica, teško ozlijeđena u jutrošnjem potresu u središtu Zagreba, i dalje je u tretmanu, a svi ozlijeđeni su zbrinuti.

'Moramo držati distancu od rubova zgrada, ali i jedni od drugih. To je u ovom času jedina mjera', poručio je Beroš na konferenciji za medije nakon sastanka državnog vrha i Nacionalnog stožera civilne zaštite.

  • +19
Zagreb: U NSK se ponovno okupio državni vrh Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

'Imamo dva novorođena djeteta nakon potresa, a sva nedonoščad iz jedinice intenzivnog liječenja Klinike za ženske bolesti i porode sigurno su zbrinuta u KB Dubrava', rekao je ministar.

Majke i novorođenčad morali su napustiti Petrovu nakon jutrošnjih potresa i opasnosti od urušavanja.

Ministar je istaknuo da je o stanje u zagrebačkih bolnicama pod nadzorom.

Nije došlo do većih oštećenja zdravstvenih ustanova u Zagrebu. Svi bolesnici koji su izašli iz zgrada, polako se vraćaju, dodao je.