loše stanje

Bernardić se okomio na HDZ-ovce, oni mu uzvratili: Vrijeme koje je proveo u Gardalandu i na Sljemenu na njega je loše djelovalo

17.12.2020 u 15:07

Bionic
Reading

Saborski zastupnik SDP-a Davor Bernardić ponovio je u četvrtak da je Hrvatska najgora u Europi u borbi protiv koronavirusa, ali i po životnom standardu, optuživši vladajuće da obmanjuju i lažu javnost izazvavši niz reakcija HDZ-ovaca

Hrvatska je najgora u Europi po broju novozaraženih i broju mrtvih od koronavirusa, ali je i jedan od najsiromašnijih zemalja u EU i najgora po životnom standardu, te padu gospodarstva, naveo je Bernardić u slobodnom govoru u Saboru te se obrušio na vladajuće.

"Predsjednik i članovi Vlade pokušavaju obmanjivati javnost, bezočno lagati da je sve u redu i da je situacija pod pod kontrolom te da se kriza neće osjetiti", kazao je Bernardić prozvavši Vladu da je odgovorna za loše stanje u zemlji.

"Stanje koje najbolje opisuje djelovanje sadašnje hrvatske Vlade je velika laž i obmana", dodao je Bernardić i izazvao niz reakcija HDZ-ovaca.

"Bernardić je iznio niz laži, navodio krive podatke, laže on, a ne Vlada", kazao je Josip Borić (HDZ) zatraživši povredu Poslovnika.

Bernardić je uzvratio da je Borić "sinonim za laž i Plenkovićev potrčko", na što je Borić ustvrdio kako je je očito vrijeme koje je proveo u Gardalandu i na Sljemenu na njega loše djelovalo.

Reagirala je i Marija Jelkovac (HDZ) poručivši Bernardiću da mu narod ne vjeruje. "Vama da narod vjeruje ne biste izgubili na izborima, a ne vjeruju vam ni kolege u stranci", kazala je.

Pridružio se u Rade Šimičević (HDZ) koji je ocijenio da Bernardić pokazuje frustraciju jer je izgubio na izborima.

Nakon što je podijelio niz opomena predsjedavajući Furio Radin odredio je petominutnu stanku kako bi prekinuo prepucavanje.

U slobodnom govoru i Anka Mrak Taritaš (Klub zastupnika Centra i GLAS-a) upozorila je da je Hrvatska jedna od najsiromašnijih zemalja u EU-a po potrošnji po glavi stanovnika, kao i najlošija u borbi protiv koronavirusom ocijenivši to žalosnim.

"Ispraznili ste cijelu Hrvatsku svojim lošim politika, najgori smo u Europi po upravljanju koronakrizom, za Božić stvarate sve više beskućnika, a nadmudrujete se povredama Poslovnika", zaključio je Miro Bulj (Most) upitavši vladajuće je li ih sram.