komentar premijera

Benčić: 'Nazivati nekoga tko se ne slaže s politikama vlade putinofilom je dno dna'

20.02.2024 u 12:34

Bionic
Reading

Sadra Benčić iz Možemo obratila se javnosti nakon sastanka oporbe te je ponovno komentirala potencijalne koalicije prije izbora.

Već sutra na raspravi će se naći inicijativa za raspuštanjem Sabora. 'Sudjeluje cijeli lijevi spektar, kao i Most i Suverenisti. DP nije potpisao tu inicijativu, koliko znam', rekla je, kako prenosi N1, Benčić.

Kazala je da oni vrše rasprave oko koalicije u pojedinim izbornim jedinicama. 'Želimo maksimalno mobilizirati građane. Imamo primjer opozicije u Poljskoj koja je izašla u nekoliko blokova i svrgnula s vlasti autokratsku vladu. Mi smo tu odluku donijeli u šestom mjesecu, neke stvari su se promijenile, ali mi želimo ići u one blokove koji će maksimalno motivirati izlaznost. To nije ne SDP-u, to je jednako da kao i prošle godine', navela je.

Osvrnula se i na Plankovićeve komentare oporbenog prosvjeda.

'Svatko tko je bio na prosvjedu otišao je puna srca i nade da postoji neka nada za promjenu. Nazivati svoje građane ekstremistima, putinofilima, vrijeđati ih samo zato jer su drugačije političke orijentacije je za mene nezamislivo da si netko na vlasti to dozvoljava. Nazivati nekoga tko se ne slaže s politikama vlade putinofilom i rusofilom je dno dna. Nešto gore nismo vidjeli. Vidimo kada se Plenković osjeća ugroženo onda sve njegove uglađene maske padnu i ponaša se autokratski i bezobrazno', rekla je Benčić.

'Teza da oni koji nisu za HDZ nisu Hrvati i ne vole Hrvatsku je nešto što gledamo 30 godina. Teza jedna zemlja – jedna partija nije demokratska', dodala je.