GLOBALNA AKCIJA

Belgijski Anonymousi objavili adrese 500 pedofila

11.07.2012 u 15:27

Bionic
Reading

Aktivistička organizacija upozorila je da je ovo tek početak borbe protiv pedofila diljem zemaljske kugle te da će njeni članovi i ubuduće nastaviti sa sličnim aktivnostima

Belgijski ogranak hakerske grupacije Anonymous objavio je na svojim stranicama popis 500 web-adresa osoba koje razmjenjuju dječju pornografiju, izvještavaju strani mediji.

Umjesto na pojedine vlade ili državne organizacije, Anonymousi su se u sklopu globalne akcije OpPedoChat obrušili na pedofile pa su tako objavili IP brojeve i mail-adrese dotičnih, a nekima od prijestupnika razotkrili su i telefonske brojeve te kućne adrese.

'Anonymousi moraju upozoriti na pedofilske siteove i dati ih na uvid kako bi se vidjelo o čemu je riječ i spriječilo njihovo širenje', poručeno je u videoprilogu kojim se pozivaju građani svijeta na zaustavljanje pedofilskih aktivnosti.

Aktivistička organizacija upozorila je da je ovo tek početak borbe protiv pedofila diljem zemaljske kugle te da će njeni članovi i ubuduće nastaviti s aktivnostima koje podrazumijevaju hakiranje podataka, ulaske u baze podataka internetskih providera i kontrolu chatova.

Dok je Savezna služba za računalni kriminal najavila istragu cijelog slučaja, udruge koje se bave zaštitom dječjih prava smatraju da bi se otkrivanjem pedofila trebala baviti isključivo policij