DJEČJI DOM U NAZOROVOJ

Beba s posebnim potrebama čeka posvojenje

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Iako je mali Jan, prekrasno dijete s cerebralnom paralizom, uspio pronaći roditelje koji su ga posvojili nakon osam godina čekanja, u Dječjem domu Zagreb u Nazorovoj još jedno dijete s teškoćama u razvoju čeka na rješavanje statusa kako bi bio 'čist za posvajanje'. Riječ je o djetetu koje je staro godinu dana, piše portal Zagrebancija. S druge strane, Jan, dijete s cerebralnom paralizom, posvojen je nakon osam godina provedenih u domu i u Italiji je već savladao njihov jezik

'On nije još 'čist za posvajanje' pa se to još čeka. Nadamo se da neće dugo biti u Domu i da će mu se uskoro naći obitelj', kazala je ravnateljica Doma Jasna Čurković Kelava, piše portal Zagrebancija

Jan je nazvao svoju fizioterapeutkinju u Domu

Na upit kako to da su Talijani, a ne Hrvati posvojili malog Jana, koji je tako nazvan zbog zaštite identiteta, Čurković Kelava odgovara kako društvo ne daje dovoljnu potporu ljudima koji imaju djecu s posebnim potrebama.

'Ne možemo osuđivati nikoga i upirati prstom zašto su ga posvojili Talijani, a ne Hrvati. Jana je posvojila obitelj gdje je tata liječnik, a majka je doma. Mogu mu osigurati potrebne rehabilitacije, a to je u ovom slučaju vrlo važno', kazala je Čurković Kelava. Kako nam je istaknula, Jan se javio i zvučao je jako zadovoljan.

'Već je dobro savladao talijanski pa kada je nazvao našu fizioterapeutkinju time se pohvalio', kazala je Čurković Kelava te dodala da godišnje u prosjeku jedno dijete s poteškoćama u razvoju odlazi na posvajanje u inozemstvo.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi