nalaz iz bolnice

Banožić je u 6.47 ujutro imao 0,21 promil

15.11.2023 u 12:26

Bionic
Reading

Niti pet dana od tragične nesreće u kojoj je sudjelovao bivši ministar obrane Mario Banožić, a u kojoj je život izgubio 40-godišnjak, nije potpuno razjašnjeno to je li on imao alkohola u krvi

Jutarnji list ima presliku nalaza Marija Banožića koji je načinio Medicinsko-biokemijski laboratorij vinkovačke Opće županijske bolnice, a potpisala ga je voditeljica tog laboratorija. U njemu piše da je u uzorku Banožićeve krvi, koji je iz Objedinjenog hitnog bolničkog prijema upućen na toksikologiju, ustanovljena koncentracija od 0,21 promila alkohola i to pomoću uređaja Beckman Coulter, serije AU, a korištene su metode enzim-imunotesta i kolorimetrije. Za određivanje prisutnosti alkohola u krvi korištena je metoda enzim-imunotest te je uzorak primljen 11. studenog u 6.52, a validiran u 7.51.

Podsjetimo, Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru jučer je priopćilo da je 13. studenog 2023., tijekom poslijepodnevnih sati, zaprimilo rezultate toksikološkog vještačenja (alkohol, droga, psihotropne tvari i lijekovi) krvi bivšeg ministra Banožića.

'Uvidom u izdane naloge i dokumentaciju s točnim datumima i vremenima izuzimanja potrebnih uzoraka u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima, kod osumnjičenog 44-godišnjeg vozača osobnog vozila, u trenutku prometne nesreće, nije utvrđena prisutnost alkohola ili prisutnosti droga, psihotropnih tvari i lijekova koji utječu na psihofizičke sposobnosti osumnjičenika', stajalo je u rezultatu vještačenja.

Banožić na mjestu pada drona Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL