VJEČNI ANTIFAŠIZAM

'Bandiera Rossa' zaključila SDP-ovu konvenciju

28.04.2013 u 18:33

Bionic
Reading

Nikada se nećemo odreći antifašizma jer je na njegovim tekovinama Primorsko-goranska županija (PGŽ) vraćena matici domovini, poručio je danas predsjednik SDP-ove županijske organizacije Zlatko Komadina, na Izvještajno–tematskoj konvenciji županijskog SDP-a koja je danas u Rijeci održana na temu 'Županija za europsku Hrvatsku'

Osvrćući se na talijansku antifašističku i ljevičarsku pjesmu Bandiera rossa, s kojom je završena konvencija, Komadina je istaknuo kako je pod tom pjesmom nastala 'ujedinjena primorsko-goranska županija', kada je dio teritorija vraćen matici domovini.

'Upravo zahvaljujući najvećoj tekovini slobodne Europe, a to je antifašizam, kojime se ponosimo i nikada se nećemo odreći', naglasio je Komadina, potpredsjednik SDP-a.

Poručio je kako Primorsko-goranska županija uz europsku prošlost i sadašnjost ima i svoju EU budućnost, te da su u toj županiji, poznatoj po multikulturalnosti, svi dobrodošli.

Iz županije je, dodao je, malo tko otišao jer se loše osjećao, čemu, istaknuo je, svjedoči i SDP svojom listom za lokalne izbore, na kojoj pored Hrvata ima i Srba, Bošnjaka, Talijana i drugih.

Komadina je ustvrdio kako se u SDP-u ne zamaraju odakle je tko, jesu li im roditelji bili u partizanima ili ustašama, dodavši, ipak, kako bi bilo bolje ako su bili u partizanima, ali da djeca nisu nizašto kriva te da se treba okrenuti budućnosti.