NAPOKON JEFTINIJI PRIJEVOZ

Bandić poziva nove taksiste za dva mjeseca

  • Autor: tportal.hr/hina
  • Zadnja izmjena 30.10.2010 11:02
  • Objavljeno 29.10.2010 u 22:08
Bandić nasmijan

Bandić nasmijan

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Dragan Matić

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je na novinarski upit izjavio da će javni poziv za nove davatelje usluga taksi prijevoza objaviti u skladu s postupkom i rokovima čim dobije odluku prihvaćenu u Gradskoj skupštini, a predsjednik Skupštine Boris Šprem najavio je da će odluka biti objavljena danas u Službenom glasniku grada Zagreba, pa bi je gradonačelnik trebao dobiti idućeg tjedna

Ona je, dodao je Šprem, u primjeni za nekih osam dana od današnjeg dana.

'Čim zaprimimo odluku, na redu je normalan tijek procedure za provedbu. Rok je 45 dana, uz osam dana za poziv, što znači da će za oko dva mjeseca posao biti obavljen. Uvjeren sam da će gradska taksi služba biti kvalitetnija i za koju kunu jeftinija', rekao je Bandić novinarima u krugu Zagrebačkih cesta gdje je održana smotra vozila i opreme Zimske službe.

Podsjetio je da je pozivao i prije skupštinske sjednice i nakon nje, a i danas poziva, da ljudi rade jer 'kada stojimo nitko nema koristi, pa ni zagrebački taksisti'.

Istaknuo je da taksiste smatra gradskim partnerima u posljednjih 50 godina, kao i svakoga taksista koji dobije novu koncesiju, sa zajedničkim ciljem da se taksi usluga podigne na višu razinu i da pojeftini.

Bandić je kazao da u rijetko kojem većem gradu u Hrvatskoj nije liberaliziran taksi prijevoz te da je Zagreb među zadnjima, a Šprem je dodao da je u Zagrebu primijenjena djelomična liberalizacija, a u Osijeku i Rijeci potpuna. No to su i drugi uvjeti i druge okolnosti, dometnuo je.

Da nije bilo nespretnosti vodstva Radio taxi Zagreba kad smo počeli razgovore, završili bismo ih tako da bi i izvršna vlast i Skupština potpuno jednako reagirali. To je bila naša namjera, kao i to da sve političke stranke i opcije u Skupštini jednoglasno prihvate tu odluku. Međutim, gradonačelnik je u zadnji čas podnio prijedlog odluke koji je bio vrlo usklađen s prijedlogom odluke klubova gradskih zastupnika, a kako je došao na samu sjednicu, bilo je malo prekasno i jednostavno smo odlučili o prijedlogu odluke koji su poslali klubovi', rekao je Šprem.

Novinari su Šprema i Bandića pitali i o spajanju zagrebačkih bolnica, odnosno da Ustavni sud o tome još nije presudio. Šprem je izjavio da je Ustavni sud donio rješenje o pokretanju postupka ocjenjivanja ustavnosti Zakona o zdravstvenom osiguranju, drugim riječima, prva faza je završila.

'Sada će taj sud, kad dobije mišljenja svih relevantnih institucija, konačno odlučiti o zahtjevu Gradske skupštine. Mi tvrdimo da ministar (zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović), nažalost nije postupio po Ustavu. Pozivajući se na Zakon o zdravstvenom osiguranju, želimo dokazati da taj zakon nije u skladu s Ustavom', izjavio je Šprem.

Bandić je rekao da nema što dodati jer je zadaća gradonačelnika da se brine i za zdravstvene ustanove grada Zagreba i da poštuje zakon.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi