NEMA PREMJEŠTAJA NA DRUGU FUNKCIJU

Bandić najurio kompletnu Upravu ZG Holdinga

Ivo Čović i Alenka Košiša Čičin Šain

Ivo Čović i Alenka Košiša Čičin Šain

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Kompletna Uprava Zagrebačkog holdinga na čelu s predsjednikom Ivom Čovićem dobila je otkaz. Uz Čovića otkaz su dobili Vlasta Pavić, Alenka Košiša Čičin-Šain i Tomislav Čulo.

Iako su znali da ih u Holdingu više ne čeka budućnost, kažu, iznenađeni su postupcima Uprave koja im nije ponudila novo radno mjesto nego, suprotno njihovim ugovorima o radu, dala otkaz, piše Jutarnji list. Da je izgubio radno mjesto, Čović je doznao kada se vratio s godišnjeg odmora. U poštanskom sandučiću dočekale su ga obavijesti o nepodignutoj pošti.

'Moram u poštu po obavijest o otkazu. Bio sam na godišnjem pa nisam do sada preuzeo, ali da budem iskren, nisam ni znao da sam dobio otkaz. Predsjednik Uprave Slobodan Ljubičić mi je usmenim putem rekao da više neću raditi u Holdingu', kaže Čović.

Nije iznenađen, dodaje, ali tvrdi da su mu prema ugovoru o radu trebali ponuditi novo radno mjesto.
'Vjerojatno ne bih ostao u Holdingu, ali odluku o tome trebao sam sam donijeti, a ne netko u moje ime kršeći odredbe ugovora', kaže. O tužbi još nije razmišljao, ali i to pitanje ostavlja otvorenim dok ne razgovara s odvjetnicima.


Gdje će nakon Holdinga, Čović još ne zna, ali kaže da će sigurno naći neki posao.'Imam vremena za razmišljanje. Otkazni rok mi traje mjesec dana pa ću u tom vremenu razmišljati', kaže Čović. Unatoč svemu, kaže, sa Slobodanom Ljubičićem je ostvario pristojnu komunikaciju.

Vlasta Pavić odbila je dati bilo kakav komentar vezan uz otkaz. U Holdingu tvrde da nitko iz bivše Uprave nije dobio otkaz nego im je istekao ugovor o radu. 'Treba istaknuti da prema ugovoru o radu članova Uprave, koji je identičan ugovorima koje ima i nova Uprava, poslodavac nije dužan te ljude zadržati nakon istjecanja ugovora u tvrtki. Bivši članovi Uprave, dakako, imaju pravo na otpremnine u visini tri plaće', kažu u Holdingu i dodaju da su svi oni opozvani 29. lipnja 2013., nakon čega im je ugovor o radu i raskinut te poslan.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!