MILAN BLENTON

Bandić krivi novinare za kandidaturu

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 28.09.2009 15:50
  • Objavljeno 28.09.2009 u 15:44
U Zagrebu počinje voziti turistički bus bez krova i prozora za potrebe razgledavanja gradskih znamenitosti. Postoje dvije linije, zelena i crvena, svaka sa svojom rutom. Autobusi polaze s Kaptola sa stručnim vodičem koji pojašnjava o lokacijama uz koje se

U Zagrebu počinje voziti turistički bus bez krova i prozora za potrebe razgledavanja gradskih znamenitosti. Postoje dvije linije, zelena i crvena, svaka sa svojom rutom. Autobusi polaze s Kaptola sa stručnim vodičem koji pojašnjava o lokacijama uz koje se

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Milivoj Keber

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ustvrdio je danas da će samo provedba preventivnih mjera 'bez ostatka' i kadrovska osvježenja u upravi Zagrebačkog holdinga i u podružnicama koje posluju s gubitkom dovesti do gospodarskog oporavka

ZAGREB - "Ne želimo dirati u kapitalne projekte, socijalna prava građana i plaće djelatnika, a da bi održali postojeću razinu i proveli smjernice zacrtane još prije šest mjeseci, bit će potrebna dodatna zalaganja", kazao je Bandić nakon sjednice Gospodarskog socijalnog vijeća (GSV) Zagreba zatvorene za javnost.

Na novinarsko pitanje što će ovaj tjedan reći kada ga se pita za predsjedničku kandidaturu, Bandić je odgovorio: "Ukoliko me budete stalno kandidirali, neću imati drugog izbora".

Bandić je napomenuo da u zagrebačkom GSV-u od Holdinga za dva tjedna očekuju izvješće o analizi poslovanja, ali i rješenja, posebice u podružnicama s gubitkom, kao i ondje gdje je povećano zapošljavanje budući da to ne odobravaju, ni na GSV-u i ističu kako se zapošljavanje u Holdingu "treba svesti na razumnu mjeru".

"Oni koji ne rade dobro morat će prepustiti svoj posao drugome. Nema nedodirljivih i nezamjenjivih", dodao je Bandić i najavio da predstoje pregovori u vezi s kolektivnim ugovorima socijalnih partnera s upravom Holdinga.

Na sjednici zagrebačkog GSV-a bilo je riječi i o nacrtu Plana gospodarenja otpadom koji, nakon dva mjeseca javne rasprave i niz primjedbi, treba proći analizu i korekcije, između ostaloga, i na prijedlog gospodarstvenika koji su također zainteresirani za donošenje Plana.

U vezi s ponovnim popravkom dijela tek obnovljene Bauerove ulice, Bandić je kazao da će tvrtka koja je napravila propust snositi sve troškove dodatnih radova, a pitanje je i hoće li imati prolaz pri slijedećem kandidiranju na javnom natječaju. "Takva nonšalancija je nedopustiva i građani neće plaćati dva puta istu stvar", kategoričan je zagrebački gradonačelnik.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi