ZAGREBAČKI PAKT

Bandić i Sanader dogovorili su se oko Mesića

13.03.2009 u 14:14

Bionic
Reading

'Bandić i Sanader postigli su dogovor oko kandidature Jasena Mesića za gradonačelnika Zagreba i tako su učvrstili svoju vezu. Mesić uopće ne može proći, ali ako se ipak dogodi da se nađe u drugom krugu izbora, što ovisi i o tome tko će sve biti kandidati, Sanader bi vjerojatno raskinuo dogovor s Bandićem', izjavio je Radimir Čačić u emisiji 'Gradski referendum' na Plavom radiju

O svojoj kandidaturi za čelnog čovjeka metropole Čačić još uvijek razmišlja zbog, kako je rekao, moguće kandidature za predsjednika države.

'Izvjesno je da ću biti nositelj HNS-ove liste za skupštinu Grada Zagreba. O eventualnim kandidaturama za druge funkcije još uvijek razmišljamo. Ukoliko se kandidiram za gradonačelnika, pozvat ću Bandića na sučeljavanje. Poznato je da to dosad nije bila njegova praksa', istaknuo je Čačić i dodao da je točno da sve ankete pokazuju da Bandić uživa najveću potporu glasača, ali isto tako da je do sada na izbore u metropoli izlazilo 33 posto ljudi od čega je 11 posto davalo svoj glas aktualnoj vlasti, pa se ne može govoriti da su svi naklonjeni Bandiću.

Unatoč tome što prebivalište u Zagrebu ima od 2. listopada 2008, Čačić je 'zaboravio' da bi mogao ostati bez prava na kandidaturu za gradonačelnika, ako Vlada odluku o raspisivanju izbora donese prije 2. travnja ove godine. Prema zakonu, Vlada odluku o raspisivanju lokalnih izbora može donijeti između 16. ožujka i 16. travnja ove godine što znači da Čačićeva kandidatura direktno ovisi o procjeni vladajuće stranke. Lokalni izbori održavaju se treće nedjelje u svibnju, a to ove godine pada 17. svibnja.

Govoreći o vitalnim gradskim projektima, Čačić je kao prioritet istaknuo projekt lakošinske željeznice, plinifikaciju, koja je tragična, i projekte koji se ne mogu napraviti bez suradnje s Vladom, poput Zagreba na Savi i dovršetka Sveučilišne bolnice. Zanimljivo je da je kao jedan od projekata koje pod hitno treba realizirati u doba recesije naveo Kongresni centar, a kao potpuno pogrešnu investiciju naveo je zagrebačku Arenu.