drži se zakona

Bandić dokumentaciju vezanu za kupnju stana predao Povjerenstvu za sukob interesa

31.01.2020 u 09:48

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić svu dokumentaciju vezanu za nedavnu kupnju stana u centru Zagreba, kao i podrijetlo sredstava kojim je kupljen, predao je Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa i to odmah nakon kupnje nekretnine, doznaje Hina u petak iz Grada Zagreba

Iz Grada poručuju i kako se gradonačelnik drži zakona i procedure te tvrde kako je 'sve transparentno i nema ništa sporno'.

'Kupoprodajnu cijenu nije određivao gradonačelnik, a novac za kupnju je imovina supruge koja nije bračna stečevina. Supruga gradonačelnika je od prodaje vlastite imovine dala kćeri novac za kupnju stana', pojašnjavaju iz Grada Zagreba.

Sedamdesetak kvadrata u centru Zagreba za 854 tisuće kuna

Index je objavio kako je Vesna Bandić, supruga zagrebačkog gradonačelnika i višestrukog USKOK-ovog optuženika, prije nešto više od mjesec dana kupila stan od 68,52 kvadrata u centru Zagreba, točnije na Trgu Petra Petretića, za 854 tisuće kuna.

Stan je kupljen od obiteljskih prijatelja Željka i Dragice Šelendić, a većina novca, 720 tisuća kuna, odmah je isplaćena na račun.

U imovinskoj kartici Milana Bandića, navodi Index, nema nikakvih naznaka odakle njegovoj supruzi 720 tisuća kuna na računu.

Uzimajući u obzir i kvadraturu garaže i ostava, izračunali su da je kvadratni metar tog stana na elitnoj zagrebačkoj lokaciji plaćen svega 1474 eura, a pozivaju se i na vještaka za nekretnine koji tvrdi da on vrijedi najmanje dvostruko više.

Stan na Trgu Petra Petretića kupljen je kćeri zagrebačkog gradonačelnika te se ona nekoliko dana prije Nove godine upisala kao njegova vlasnica.