BIVŠI TRENER HAJDUKA

Balakov se vratio u Split, ali zbog papirologije

01.04.2012 u 20:34

Bionic
Reading

Bivši trener Hajduka Krasimir Balakov redovito prati sve što se događa na Poljudu, a kao najveći problem koji Hajduka priječi u povratku na staze stare slave, navodi financije

Krasimir Balakov svratio je u Split srediti papirologiju razlaza s Hajdukom i preseljenja u Njemačku. Na druženju sa splitskim novinarima otkrio je da ga i dalje zanima sve što se događa u klubu.

'Kako igraju mladi igrači, u kojoj formaciji, kad je Radošević potpisao ugovor, što je s Maločom, jeli ozdravio'... zanimalo je bivšeg trenera koji je izjavio da će mu Split i Hajduk ostati u lijepoj uspomeni te da se nada da će Hajduk jednoga dana opet biti veliki klub.

'Ova sredina ima potencijal za velike stvari, no znate kako je, bez novca se ne može napraviti rezultat.'
Razlike rada u Hrvatskoj i Njemačkoj vide se na svakom koraku. Dok u Hrvatskoj trener mora biti involviran u sve segmente poslovanja kluba, u Njemačkoj ne zna ni tko mu je predsjednik niti odakle klub namiruje novac za svoje poslovanje:

'U Njemačkoj sam koncentriran samo na rad s prvom momčadi, tamo se ne priča o novcu kao na Balkanu. Zato nogomet na Balkanu i nije na razini njemačkog nogometa.'

Kad je preuzimao Kaiserslautern, Balakov je znao gdje dolazi, znao je da klub potresa teška rezultatska kriza te da će se iz nje jako teško izvući. Najveći problem mu je neefikasni napad, a nakon najnovijih dvaju poraza od Freiburga i HSV-a pod njegovom komandom, Kaiserslautern se gotovo oprostio od Bundeslige. No Balakov se ne predaje, kaže da će dati sve od sebe dok ima teoretske šanse.

'Ako ne uspijemo, postoji i plan B, izgradnja momčadi koja će igrati drugu ligu. Druga Njemačka liga je kvalitetna poput HNL-a, a Dinamo i Hajduk mogli bi igrati u Bundesligi', zaključio je Balakov.