DRŽAVNI ODVJETNIK S TUŽITELJEM

Bajić u Sarajevu nenajavljeno s Barašinom

12.05.2011 u 17:06

Bionic
Reading

Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Mladen Bajić nenajavljeno se u četvrtak u Sarajevu sastao s glavnim tužiteljem Tužiteljstva Bosne i Hercegovine Miloradom Barašinom, potvrđeno je iz sjedišta tog tužiteljstva

Kako se navodi u kratkom priopćenju dostavljenom medijima u Sarajevu, Bajić i Barašin te njegova zamjenica Vesna Budimir razgovarali su o dosadašnjoj suradnji dvaju državnih odvjetništava u radu na predmetima u kojima je suradnja realizirana na temelju međusobnih zahtjeva za pravnu pomoć, kao i o budućoj suradnji.

Predstavnici Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, stoji u priopćenju, zahvalili su se glavnom tužitelju i Tužiteljstvu BiH na profesionalnom odnosu i suradnji u okviru rješavanja predmeta Tihomira Purde kao i drugih predmeta u kojima je Tužiteljstvo BiH pružilo pomoć kolegama iz Hrvatske.

Od utemeljenja Tužiteljstva BiH početkom 2003. godine ono je s Državnim odvjetništvom Republike Hrvatske imalo dobru i profesionalnu suradnju koja je realizirana u desetinama međusobnih zahtjeva za međunarodnu pravnu pomoć i asistenciju u okviru predmeta koji se vode u pravosudnim institucijama tijelima dviju država.

Radi što bolje i efikasnije suradnje između odvjetništava je 2005. godine potpisan i Memorandum o suradnji u borbi protiv svih oblika teškog kriminala.