sukob interesa

Bačić: Pozivam Novaković da se prihvati posla, a ne da vodi predmete kroz medije

17.06.2019 u 13:17

Bionic
Reading

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić u Saboru je komentirao problem nadležnog tijela za odlučivanje o izuzeću Nataše Novaković te pozvao predsjednicu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa da se prihvati posla i radi prema zakonu, a ne da vodi predmete kroz medije

'Pozivam predsjednicu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa da se prihvati posla i radi prema zakonu, a ne provodi predmete kroz medijski prostor Hrvatske. Od zahtjeva premijera za izuzeće se napravila afera. Trebali su na legitimni zahtjev predsjednika Vlade odlučiti je li Novaković treba izuzeti ili ne i u miru nastaviti predmet. Oni su pogrešno tumačili zakon. No to je njihovo pravo', rekao je Branko Bačić te dodao kako je Povjerenstvo kolektivno tijelo i ono treba odlučiti, odgovorivši tako na pitanje 'zašto smatra da Visoki upravni sud nije tijelo koje bi trebalo odlučivati o zahtjevu za izuzećem Nataše Novaković', piše N1.

O izjavi Vladimira Šeksa da se 'motaju priče da bi se predsjednici moglo prišiti nešto kompromitirajuće', rekao je da nitko ou HDZ-u o tome nema saznanja, a što se tiče kandidature predsjednice Kolinda Grabar-Kitarović komentirao je da će ju ona objaviti kada bude spremna.

'Tvrdim da će ona, kad se odluči za kandidaturu, imati punu podršku HDZ-a i pobijediti na izborima. Ona je predsjednica države. Po meni, ranija kandidatura bi joj onemogućila obavljanje dužnosti predsjednice, s obzirom da bi joj mnogi zamjerili da zlorabi funkciju predsjednice u svhu kampanje za buduće izbore. Na njoj je ta odluka. Moj je stav da ćemo je podržati', navodi.

Za Mostov prijedlog da se voda kao ljudsko pravo zaštiti Ustavom i tako spriječi privatizacija isporuke vode, rekao je da je to kopirana inicijativa HSLS-a, koja je upućena saborskim klubovima prije godinu i pol dana. 'Prema tome, to nije izvorna inicijativa Mosta'.