PRIJETNJE DRAGI VIDAKOVIĆU?

Bačena bomba u dvorište svjedoka protiv Ive Sanadera

01.07.2012 u 10:51

Bionic
Reading

U dvorište Drage Vidakovića, bivšeg direktora Hypo leasinga i svjedoka koji je u aferi Hypo svjedočio protiv bivšeg premijera Ive Sanadera, jučer je bačena bomba koja, srećom, nije eksplodirala

Ne zna se tko je u noći u subotu primijetio bombu bačenu u dvorište Drage Vidakovića u Markuševačkoj ulici u Zagrebu. Pirotehničari su satima pretraživali dvorišta, a zbog straha od eksplozije najbliži susjedi pobjegli su iz domova. 

Bomba iz nekog razloga nije eksplodirala, iako nije bila amaterska, pišu 24 sata. Bombu su napokon deaktivirali u subotu oko 16 sati. Malo kasnije iz Vidakovićeve je kuće izašla dežurna zamjenica općinske državne odvjetnice u Zagrebu. 

'Očevid je u tijeku. Bačena je eksplozivna naprava. Ne znamo zašto nije eksplodirala', kratko je rekla novinarima. 

Bivši šef Hypo leasing Kroatiena nedavno se, kažu susjedi, vratio iz Kalifornije, gdje je nakon povlačenja iz bankarstva navodno kupovao nekretnine te otvorio lanac restorana. DORH ga je istraživao zbog sumnje da je Hypo leasing oštetio za 18,5 mil. kuna.

Javnosti je najpoznatiji po svjedočenju na suđenju Ivi Sanaderu lani u prosincu, kada je rekao da je početkom 1995, dok je bio u autu na parkiralištu iza zgrade Hypo leasinga, vidio susret Sanadera i Wolfganga Kulterera, bivšeg šefa Hypa. Dodao je da je Kulterer Sanaderu dao žutu omotnicu formata A5. Vidaković se sam javio tužiteljstvu s tim informacijama, što je na svjedočenju iskoristila obrana bivšeg premijera Sanadera.