STRAVA U MADRIDU

Autističnu kćer godinama držali zatvorenu

01.07.2010 u 15:34

Bionic
Reading

Španjolska je policija, koja je obilazila siromašno naselje Canada Real, u potrazi za preprodavačem droge, u jednoj sobici od četiri metra kvadratna i jedva 1,70 metara visine pronašla je autističnu djevojku od 17 godina starosti, golu i svu zamazanu od fekalija

Maloljetnice je tako živjela godinama, zaključana, a roditelji, koji su sada u pritvoru, dopuštali su joj samo nekoliko minuta na dan da se prošeće po unutarnjem dvorištu njihova doma.

Policija je zapravo tragala za nepoznatim Rumunjima za koje se sumnjalo da raspačavaju drogu, kada je naišla na šokantnu scenu. Djevojka nije imala ni pravo na odlazak na WC pa je nuždu vršila u istoj sobici u kojoj je živjela.

'Imao sam na stotine vrlo neugodnih intervencija, ali nikada nisam vidio nešto ovoliko tragično i dehumanizirajuće', rekao je jedan od policajaca, dodajući da se nije mogao suzdržati i da je morao povratiti kada je ušao u mali sobičak, zazidan od cigle, a koji se nalazio u stražnjem djelu sporne kuće.

Policija je dodala kako je nesretnica bila jako mršava i gladna.

Roditelji su izjavili policiji da je kćer 'bila nemoguća' i 'vrlo nasilna'

Djevojka je hospitalizirana u bolnici Gregorio Maranon koja je specijalizirana za slučajeve akutnog autizma

Predstavnica vlasti grada Madrida Amparo Valcarce nije krila ogorčenje da se to dogodilo samo 15 kilometara od centra grada, ali je dodala kako se boji da sličnih situacija ima i drugdje.