skraćivanje odmora

Austrijanci napuštaju Hrvatsku prije nego im mjere kod kuće stupe na snagu

14.08.2020 u 20:04

Bionic
Reading

Nakon neslužbenih upozorenja putem diplomatskih kontakata Austrija je danas prelomila - od 17. kolovoza Hrvatska je na popisu rizičnih zemalja najviše skupine 6, te se austrijskim građanima ne preporučuje odlazak na ljetovanje u našu zemlju

Jednostavnije rečeno, to znači da će svi Austrijanci pri povratku u domovinu s ljetovanja u Hrvatskoj za ulazak u zemlju morati predočiti negativan test na koronu ili odraditi obaveznu dvotjednu karantenu.

Može se očekivati da će Austrijanci nakon ove odluke imati sve manje motivacije za odlazak na Jadran.

To se osjeća, posebno u nekim hotelima u kojima su Austrijanci najavili skraćivanje odmora jer se kući žele vratiti prije 17. kolovoza, kad se uvodi obveza testiranja ili samoizolacija”, izjavio je za Jutarnji list predsjednik Uprave Unilinea Boris Žgomba.

Da je odluka prilično loša za nastavak domaće turističke sezone potvrdili su nam i iz HTZ-a.

“Trenutno u Hrvatskoj boravi oko 40 tisuća austrijskih turista, a najviše ih je u Istarskoj, Primorsko-goranskoj i Zadarskoj županiji. Odluka austrijskih vlasti da je od ponedjeljka po povratku iz Hrvatske potrebno predočenje testa na COVID-19 ili odlazak u samoizolaciju sigurno će pridonijeti usporavanju turističkih trendova s tržišta Austrije u idućem razdoblju.