OBMANA MEDICINSKE SESTRE

Australski radio će preispitati pravilnik o emitiranju

09.12.2012 u 20:32

Bionic
Reading

Australski radio, koji se našao u središtu skandala zbog obmane medicinske sestre zadužene za princezu Kate Middleton, objavio je u nedjelju da je tragična smrt medicinske sestre bila "nepredvidiva" te da kani preispitati pravilnik o emitiranju

Dužnosnici Southern Cross Austereo, grupe koja je vlasnik radija 2Day FM, održali su hitan sastanak kako bi razmotrili pismo lorda Simona Glenarthura, predsjednika londonske bolnice King Edward VII. gdje je ležala Kate Middleton, koji tu smicalicu smatra ‘u svakom pogledu vrijednom žaljenja’.

‘Svima nam je žao zbog proteklih događaja. Doista su tragični’, odgovorili su dužnosnici tvrtke lordu Glenarthuru, prenosi Australian Associated Press.

‘Prerano je za sve detalje koji su doveli to tog tragičnog ishoda i nestrpljivo iščekujemo rezultat istrage koji ćemo doznati kad i javnost. Uvjeravamo vas da ćemo u potpunosti surađivati u istrazi’, kažu oni, dodajući da će preispitati pravilnik o emitiranju.

Medicinska sestra koja je nasjela na telefonski poziv dvoje australskih radijskih voditelja koji su se izdavali za kraljicu Elizabetu i princa Charlesa pronađena je u petak mrtva. Jacintha Saldanha bila je prva koja je odgovorila na lažni poziv osobe koja se predstavila kao kraljica Elizabeta i preusmjerila ga drugoj sestri koja je potom odala podatke o zdravstvenom stanju vojvotkinje od Cambridgea Kate Middleton.