UNEREĐEN PARIZ

Astronomske kazne organizatorima antigay prosvjeda

18.01.2013 u 11:34

Bionic
Reading

Organizatori masovnog antigay prosvjeda, održanog u nedjelju u Parizu, nisu ni sanjali da će samo nekoliko dana nakon demonstracija u poštanskom sandučiću pronaći poruku gradonačelnika Bertranda Delanöea, koji ih je odlučio kazniti sa 100.000 eura zbog 'nereda koji su iza sebe ostavili na Champs-de-Marsu', izvještava CroL

Podsjetimo, u nedjelju je oko 340.000 građana u Parizu jednoglasno skandiralo protiv ozakonjenja istospolnih brakova.

Mnogi smatraju da je odluka gradonačelnika francuske prijestolnice 'nepoštena i subjektivna jer je i on sam gay i podržava bračnu jednakost', piše CroL.hr.

'Ovo je potpuno smiješno! Nikada ne bi to napravio da se radi o progay prosvjedu. Postavlja se militantno prema nama, a osobno nam je dao dopuštenje za povorku', izjavio je za The Local Xavier Bongibault koji je također gay, ali se protivi bračnoj jednakosti.

Organizatori provjeda poručuju da iznos neće platiti, iako je Delanoë, navodno, proslijedio kaznu Ministarstvu unutarnjih poslova.

Kako bilo, francuski predsjednik Francois Hollande ustraje u ispunjavanju predizbornog obećanja – ozakonjenje istospolnih brakova - a pariški gradonačelnik najavljuje sudjelovanje u povorci za bračnu jednakost, 27. siječnja.