nakon predsjedništva hdz-a

Anušić o tome ima li smjena Tramišak veze s Gabrijelom Žalac i tvrtkom Omega software: Ne znam, stvarno ne znam

16.01.2023 u 20:28

Bionic
Reading

Nakon sjednice Predsjedništava HDZ-a potpredsjednik stranke Ivan Anušić koji se javno usprotivio smjeni ministrice Nataše Tramišak potvrdio je da je njena smjena bila tema i na sjednici.

'Razgovarali smo o okolnostima odluke i, kao što je rekao novinarima, izgubio je u nju povjerenje. Zašto, ne znam. To mora premijer reći', kazao je Anušić za RTL Danas.

Nije direktno htio odgovoriti je li u stranci rekao prave razloge, ali je potvrdio da je predsjedništvo skoro jednoglasno usvojilo odluku o njenoj smjeni, a da je klub koalicijskih partnera to je potvrdio. "To je gotova stvar. Idemo dalje raditi", rekao je.

Na pitanje, ima li to veze s Gabrijelom Žalac i tvrtkom Omega software, odgovorio je: 'Ne znam, stvarno ne znam. To je slučaj na pravosuđu, podignuta je optužnica. Hoće li imati sudski epilog i je li to povezano s tim, pretpostavljam da nije. Tu informaciju, vjerujete, nema puno ljudi, ako se radi o istražnim radnjama, ako nisu za javnost, a možda nisu niti poznati svima koji bi onda mogli odgovoriti na pitanje.'

Nastavio je da nije reterirao u odnosu na premijera, da je zadržao stav. "Rekao sam i premijeru kad smo razgovarali o prestanku mandata ministrice i da se s time ne slažem. Rekao sam da ću poštivati njegovu odluku, ali ću glasovati protiv njene smjene. To sam i napravio", odgovorio je Anušić.

Nastavio je da nikad nije trenutak za radikale aktivnosti, da oni su zadnja opcija. "Ja sam rekao da sam stvarao stranku, iz pepela je podigli, 2014. preuzeo organizaciju koja je stabilna, niže ogromne uspjehe u izbornim ciklusima i u organizaciji same stranke", rekao je potpredsjednik HDZ-a i dodao da će se Tramišak u Saboru ponašati kao svi ostali iz HDZ-a, unutar redova zajednice.