potpredsjednik hdz-a

Anušić: Da živim u Zagrebu u drugom bi krugu glasao za Škoru

17.05.2021 u 19:37

Bionic
Reading

Ivan Anušić, potpredsjednik HDZ-a, komentirao je rezultate lokalni izbora. Anušić je u prvom krugu osvojio još jedan mandat župana u Osječko-baranjskoj županiji.

Anušić je kazao da su na Predsjedništvu HDZ-a napravili analizu rezultata izbora i da se ništa puno nije promijenilo u odnosu na prije četiri godine.

'Neke općine, županije, gradovi su imali slabiji rezultat dok su recimo neki imali puno bolji i kvalitetniji rezultat pa kad na neki način to sve rezimiramo i dovedemo se do jednog konačnog zaključka, možemo biti vrlo zadovoljni s ovim izborima jer smo praktički zadržali isti broj i župana i gradonačelnika i načelnika, odnosno, isti broje jedinica lokalne samouprave za koju vodimo odgovornost i za koje smo na kraju krajeva i dobili povjerenje', kazao je Anušić u razgovoru za RTL Danas.

Govreći osituaciji u Vukovaru Anušić je kazao da Ivan Penava ima dosta kvalitetnu i veliku prednost.

'Bit će borba, nećemo odustati, nećemo to naravno pustiti slučaju, niti će Penava to pustiti slučaju i bit će borba. Možda će Vukovar biti i najinteresantnije ''bojište'' izbora sada uz recimo, neke gradove, ali svakako Vukovar je zbog svoje simbolike vrlo bitan tako da će biti velika pozornost prema Vukovaru, a i naravno nas kao stranke koja će dati apsolutno sve da naš kandidat možda pobijedi', poručio je Anušić.

O situaciji u Zagrebu gdje se kandidat HDZ-a Davor Filipović nije proslavio Anušić je kazao da HDZ u Zagrebu nikad pretjerano dobre rezultate nije imao.

'Davno sam to rekao, vjerojatno postoji jedan sustavni problem koji se događa već desetljećima na području Zagreba i zbog čega HDZ ne uspijeva ostvariti kvalitetne, jake rezultate. Kandidat koji pobjeđuje i koji pobijedi je dovoljno dobar i on je najbolji. Sve drugo su kandidati koji su dobri ili ne dovoljno dobri ili su kandidati koji na neki način nisu uspjeli dobiti povjerenje', pojasnio je Anušić.

Na pitanje hoće li stranka pozvati svoje birače da daju glas jednom od kandidata u Zagrebu - Miroslavu Škori ili Tomislavu Tomaševiću.

'Situacija me podsjeća na prije godinu i pol dana kad sam bio uključen u kampanju Kolinde Grabar Kitarović pa je u drugi krug ušla Kitarović i Milanović. Onda je Škoro ispao iz drugog kruga i očekivalo se da će Škoro dati podršku Kitarović jer bi to bilo na neki način logički, a ne, on je odabrao tezu zaokružimo broj 3, ili napišimo hrvatski narod pa za to glasajmo i dobro, to je bio takav odabir gospodina Škore. Danas je Škoro u takvoj situaciji, mislim ironija sudbine. Ja osobno, da sam u Zagrebu i da živim u Zagrebu, ja bih glasao za gospodina Škoru, a kako će glasati članovi HDZ-a i birači HDZ-a to ne znam, niti na to mogu utjecati', poručio je Anušić.