IDU DVA DANA KASNIJE

Antifašisti poručili: Ne idemo u Jasenovac 22. travnja!

11.04.2016 u 15:35

Bionic
Reading

Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske odbija sudjelovati na državnoj komemoraciji u Jasenovcu, stoji u priopćenju te organizacije objavljenom u ponedjeljak

'Nakon sveobuhvatne analize aktualnih događanja u pogledu obilježavanja 71. obljetnice proboja logoraša iz ustaškog koncentracijskog logora Jasenovac SABA RH donijela je odluku o nesudjelovanju na komemoraciji koja će se održati 22. travnja 2016.    

Hrvatskoj i međunarodnoj javnosti poručujemo da je dosta uvreda, prijetnji, poniženja, manipuliranja povijesnim činjenicama, izjednačavanja s nacifašističkim i zločinačkim režimima i odnosom vlasti i državnih dužnosnika prema istinskim vrijednostima hrvatskog antifašizma.

SABA RH odat će poštovanje i izraziti pijetet žrtvama zločinačkog ustaškog režima u Spomen-području Jasenovac u nedjelju 24. travnja 2106. godine u 10 sati.

Pozivamo građane Republike Hrvatske, bivše logoraše i njihove potomke, udruge antifašističkih boraca i antifašista, organizacije civilnog društva i političke stranke da nam se pridruže u dostojanstvenom mimohodu sjećanja i osude režima NDH.    

Po završetku skupa održat će se konferencija za novinare na kojoj ćemo detaljno informirati javnost o razlozima i motivima naše odluke', navodi se u priopćenju Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske koje potpisuje predsjednik te organizacije Franjo Habulin.