predsjednik vlade ima koronu

Andrej Plenković opet testiran, ovog puta je - pozitivan; njegovi najbliži suradnici nisu u samoizolaciji

30.11.2020 u 19:04

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Andrej Plenković ipak je pozitivan na koronavirus

'Slijedom preporuka epidemiologa, predsjednik Vlade Andrej Plenković obavio je u ponedjeljak ponovno testiranje na prisutnost koronavirusa te mu je nalaz pozitivan.

Predsjedniku Vlade ranije je određena epidemiološka mjera samoizolacije te mu se sada određuje mjera izolacije u trajanju od 10 dana. Trenutno se osjeća dobro, a svoje aktivnosti i obveze predsjednik Vlade nastavlja obavljati od kuće te će slijediti sve upute liječnika i epidemiologa', izvijestili iz Vlade.

Predstojniku ureda predsjednika Vlade Zvonimiru Frki-Petešiću, zamjenici predstojnika Teni Mišetić i glasnogovorniku Vlade Marku Miliću epidemiolozi nisu odredili mjeru samoizolacije.

  • +6
Sjednica Vlade Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Njihov posljednji radni dan i susret s predsjednikom Vlade bio je u petak, dok je predstojnik ureda obavio kratki sastanak s premijerom u subotu uz poštovanje svih epidemioloških mjera (propisana fizička distanca, nošenje maski, otvoren prozor). Nalaz premijera u subotu bio je negativan. Predstojnik ureda je tom prilikom također testiran i njegov je nalaz isto bio negativan.

S obzirom na dužnosti koje obnašaju, svi troje ponovit će testiranje na prisutnost koronavirusa.