IGRA POSTAJE STVARNOST?

Američka vojska pravi kacigu po uzoru na HALO

03.11.2013 u 21:57

Bionic
Reading

Američka vojska testira novu generaciju vojnih kaciga koja bi znatno trebala smanjiti traume glave, a strahovito podsjeća na onu nošenu u megapopularnom FPS-u HALO. Ovaj novi modularni sustav dolazi iz radionice Revison Military, tvrtke poznate po izradi napredne kacige s integriranim ekranom, a dizajniran je za Helmet Electronics and Display System-Upgradeable Protection (HEaDS-UP) program

Usporedbe s HALO nisu mogli izbjeći. 'Mislim da dizajneri iz vojne industrije i njihove kolege iz industrije zabave tragaju jedni međi drugima za inspiracijom, ali ovaj projekt nije modeliran po HALO-u', rekla je menadžerica komunikološkog marketinga u Revisonu, Jennifer Zimmerman.

The HEaDS-UP sustav uspoređuju s Batlskin Head Protection Sustavom iste tvrtke čije kacige stoje između 1,600 i 2,000 dolara. 'Riječ je o posebno dizajniranoj kacigi koja ima cilj smanjiti broj i stupanj facijalnih ozljeda. Težina, ljudski faktor i integracija s ostalom opremom bili su među prvim dizajnerskim zadacima u razvoju ovoga sustava', rekla je Zimmerman, piše Business Insider.

Kaciga tvrtke Revision navodno bolje štiti, smanjuje broj ozljeda mozga te integrira elektroničke sustave. Približno oko 266 tisuća vojnika iskusilo je ozljede mozga u posljednjih 12 mjeseci.