NA METI DESNIČARA

Albanski Božić u zatvoru podijelio Otok

04.01.2017 u 16:00

Bionic
Reading

Fotografije albanskih zatvorenika koji se zabavljaju na Božić u britanskom zavoru izazvale su val negodovanja tamošnje javnosti, a osobito desničara koji se učestalo žale navodeći da su britanski zatvori pretjerano luksuzni, a njihovi 'gosti' uglavnom stranci

Fotografije prokrijumčarenim fotoaparatom nastale su u zatvoru Guys Marsh u Shaftesburyju na zapadu Engleske, a prikazuju dobro raspoložene mladiće koji se, uz bogat božićni stol, smiješe i odmahuju na pozdrav 'želeći svim Albancima sretan Božić'. Pored toga, pojedini zatvorenici albanskog porijekla raširenih dlanova napravili su orla, što je simbol Albanije.

Pojedini desno orijentirani britanski listovi su, piše The Balkan Insight, bijesno reagirali komentirajući kako je takvo ponašanje nedopustivo. Tabloid Sun je pak fotografije nazvao skandaloznim, ponajviše stoga što su se mišićavim zatvorenicima nakon što su procurile u javnost masovno počele javljati britanske djevojke.

'Nismo tražili slavu ni djevojke. Samo smo željeli prenijeti pozdrave', citirao je britanski tisak jednog od albanskih zatvorenika.