MILANOVIĆ DRUGOVIMA

'Ako SDP ne izbaci Linića, idu prijevremeni izbori'

Bionic
Reading

Predsjedništvo SDP-a u srijedu je odlučilo da bivšeg ministra financija Slavka Linića treba isključiti iz SDP-a. To je izrijekom zatražio premijer Zoran Milanović ustvrdivši da Linić svojim javnim istupima šteti ugledu stranke. Navodno je iza zatvorenih vrata poručio da slijede prijevremeni izbori ako Glavni odbor u subotu ne potvrdi odluku Predsjedništva o izbacivanju Linića

Protiv isključenja izjasnila su se četiri člana Predsjedništva: potpredsjednici Zlatko Komadina i Rajko Ostojić, šef zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić i ministar rada Mirando Mrsić. Ostali su šutjeli, izuzev Gordana Marasa, a on je otvoreno podržao ovaj Milanovićev potez.

Ovu oduku u subotu treba potvrditi Glavni odbor.

'Ako ovo ne prođe na Glavnom odboru, to će značiti prijevremene izbore u Hrvatskoj', ustvrdio je iza zatvorenih vrata na Iblerovom trgu Milanović, svjestan da će se izjašnjavanje za ili protiv isključivanja Linića tumačiti kao davanje ili uskraćivanje potpore njemu kao predsjedniku SDP-a i Vlade, prenosi Slobodna Dalmacija

'Gospodin Milanović je pokazao svoje pravo lice, obračun, dijeljenje stranke, spletkarenje. To sam i očekivao, prema tome, ništa neobično, vidjet ćemo što će biti na Glavnom odboru. To je samo karakter Zorana Milanovića. On je spletkaroš kojemu je dioba stranke sasvim normalna kao i obračun s ljudima koji ne dijele njegov način rada i ponašanja', rekao je Linić jutro poslije.

Na pitanje što očekuje od Glavnog odbora u subotu, Linić je kazao da to nije pitanje 'mojih i njihovih'. 'To samo znači da je SDP doveden u ozbiljnu krizu, a držim da je za to odgovoran Zoran Milanović. Nijedan rat nije dobar - nije dobar za SDP', kaže Linić.