MINISTAR PRAVOSUĐA O DESNIČARIMA

‘Ako je skup zabranjen, neće ga ni biti’

13.04.2012 u 12:35

Bionic
Reading

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić izjavio je nakon sastanka sa slovenskim kolegom Senkom Pličaničem, komentirajući zabranu održavanja skupova u organizaciji HČSP-a, da ‘zabrana postoji i skupa neće biti’

‘Pravni poredak će se održati onakav kakav jest i ono što je zabranjeno, neće se održati’, kratko je poručio ministar pravosuđa Orsat Miljenić

Ipak, novinare je zanimalo i ministrovo mišljenje o jednom drugom događanju, a radi se o najavi Hrvatskog uljudbenog pokreta koji je dobio dozvolu za ‘dijeljenje promotivnih materijala i izražavanje političkih uvjerenja’ na Trgu bana Jelačića.

‘Ako postoji dozvola za bilo kakav skup, njega će biti’, ponovno je bio kratak ministar Miljenić.

Drugih odgovora na novinarska pitanja nakon sastanka sa slovenskim ministrom pravosuđa i javne uprave Senkom Pličaničem nije bilo.

Prethodno je ministar Miljenić prenio javnosti da je sa slovenskim kolegom ‘dogovorio novu i bolju suradnju te mehanizme neposrednog kontakta u slučaju svih pitanja koja bi se eventualno otvorila i koja treba rješavati’.

Ministar Pličanič je najavio ‘intenzivno sudjelovanje u rješavanju pitanja važnih za obje države’ te obećao da će ‘Slovenija svoja iskustva prenijeti Hrvatskoj’ te izrazio i očekivanje da će razmjena iskustava ići i u suprotnom smjeru.