ZAGREBAČKA BURZA

Agrokor povukao indekse u crveno, likvidnost ojačala

Bionic
Reading

Glavni događaj koji je obilježio trgovanje na Zagrebačkoj burzi u srijedu je obustava trgovanja dionicama kompanija iz sastava Agrokora, nakon što je izvanredni povjerenik, gospodin Ante Ramljak, podnio neopozivu ostavku. Indeksi su se vratili u crveno, dok je likvidnost ojačala u odnosu na prethodne trgovinske dane.

Oba indeksa, CROBEX i CROBEX10 su zabilježili pad od 1,6 posto, pri čemu je CROBEX zaključio na 1.826,46 bodova, što je njegova najniža razina još od početka studenog prošle godine. Svi sektorski indeksi su oslabili, a gubitnike je predvodio indeks transportnog sektora, koji je potonuo gotovo 3 posto.

Ukupan dionički promet je iznosio oko 7,6 milijuna kuna, a najviše se trgovalo dionicama Hrvatskog Telekoma, koje su nakon objave rezultata za prošlu godinu zabilježile pad cijene od 2,7 posto na prometu od 1,9 milijuna  kuna. Nešto više od milijun kuna prometa su ostvarile i dionice Valamar Riviere, koje su pri tom oslabile 1,5 posto, a slijede ih dionice Atlantske plovidbe, s prometom od 927 tisuća kuna te padom cijene od 3,2 posto.

Od likvidnijih izdanja, loše izvedbe su imale i dionice Đure Đaković Grupe, čija je cijena potonula 3,9 posto, dok su dionice AD Plastika i Atlantic Grupe izgubile redom 3,7 posto i 3,2 posto na vrijednosti.

S druge strane, dionice brodogradilišta Viktor Lenac su zabilježile rast cijene od 3,5 posto, dionice Medike su porasle 2,6 posto, a dionice Tehnike su  ojačale 0,9 posto.

Dobitnik dana Brodogradilište Viktor Lenac +3,54% 11,70

Gubitnik dana Đuro Đaković Grupa -3,90%  16,00

CROBEX -1,56% 1.826,46

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.