RAZMATRANJE ODLUKA VLADE

Adlešič najavila osnivanje koalicijskog vijeća

03.07.2009 u 19:00

Bionic
Reading

Koalicijski partneri unaprijediti međusobnu komunikaciju kroz osnivanje koalicijskog vijeća koje će 'razmatrati odluke Vlade, istaknula je predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešič nakon konzultacija kod predsjednika Republike Stjepan Mesića

Koalicijski sporazum se neće mijenjati u glavnom sadržaju, a očekujemo da buduća vlada krene energičnije u borbu sa sadašnjim kriznim ekonomskim stanjem, rekla je Adlešič novinarima nakon sastanka.

Dodala je da su partneri suglasni da treba što kvalitetnije i bolje komunicirati sa zastupnicima. 'Vjerojatno ste čuli o vijeću koje će biti osnovano, to je koalicijsko vijeće koje će se sastajati i zajedno razmatrati odluke Vlade', rekla je Adlešič.

Upitana ima li Kosor snage da bude premijerka, čelnica HSLS-a rekla je kako je sigurna da bi 'puno manje ljudi postavljalo to pitanje da je na to mjesto izabran muškarac'.

'A svakom mandataru treba dati 90 dana, pa mislim da je to zaslužila i Jadranka Kosor', ustvrdila je, iako se složila s ocjenom novinara da Hrvatska nema tih 90 dana. 'Mi već kasnimo i jedino mogu reći da nam je žao što gubimo vrijeme", rekla je Adlešič i ocijenila da će nova vlada "vrlo brzo uhvatiti tempo'.