POTRAGA ZA TERORISTOM

Abdeslam se još uvijek krije u Parizu?

21.11.2015 u 17:17

Bionic
Reading

Salah Abdeslam (26) jedan od odgovorinih za masakr u Parizu cijelo vrijeme nakon napada u redovito kontaktira sa prijateljima putem Skypea, tvrdi ABC

Prema njihovim informacijama krije se negdje u predgrađu Bruxellesa i traži pomoć za povratak u Siriju.

Njegov brat je za ABC rekao da je Salahu mozak isprao 'arhitekt zla' Abdelhamid Abaaoud, koji je ubijen u velikoj policijskoj akciji u srijedu ujutro.
Njegov stariji brat, Brahim, bio je jedan od napadača samoubojica u tom napadu.

'Moj je klijent bio veoma uplašen, nije puno razgovarao s Abdeslamom i nije se spominjalo oružje, ali je Abdeslam nosio široku jaknu ispod koje je moguće samoubilački pojas', izjavila je Carine Couquelet, odvjetnica Hamze Attoua.

Francuska policija izvela je operaciju u pariškoj četvrti Saint Denis u srijedu kako bi uhvatila 28-godišnjeg Abdelhamida Abauda, Belgijca iz Maroka koji se smatra mozgom terorističkih napada 13. studenoga u kojima je poginulo 130 ljudi.

Belgijski specijalci uhitili su četiri osobe u Bruxellesu, javlja tamošnja televizija, ali nije objavljeno zbog čega. Istovremeno je poslijepodne Scotland Yard objavio je kako su policajci zaustavili vozilo u Blackfriars Road u Londonu te da su tri muškarca koja su bila u njemu uhićena. Kasnije se ispostavilo da je riječ o kradljivcima automobila.