MASAKR MOTORNOM PILOM

77-godišnjak srušio i ukrao 84 stabla

23.03.2010 u 12:57

Bionic
Reading

U namjeri da si besplatno nabavi drva za ogrjev, 77-godišnjak je u šumskom predjelu Zmajevac kod Okučana napravio pravi šumski 'masakr motornom pilom' posjekavši čak 84 stabla

Kada su jučer primijetili da je dio njihove listopadne šume ogoljen i opustošen, radnici Šumarije Okučani odmah su o tome izvijestili policiju koja je ubrzo nakon toga pokucala na vrata 77-godišnjaka.

Utvrđeno je da je starac 15. i 16. ožujka u šumskom predjelu oko jedan kilometar zapadno od mjesta Benkovac kod Okučana bespravno posjekao 84 stabla bagrema, čiji je promjer u panju bio od 10 do 40 cm. Nakon što je opustošio šumu u vlasništvu Šumarije, od srušenih je stabala izradio 26 prostornih metara ogrjevnog drveta, čija se cijena na tržištu kreće od 250 do 300 kuna po prostornom metru.

'Besplatna' drva 77-godišnjak je potom prevezao u svoje dvorište, gdje ih je pronašla policija te ih oduzela i predana lugaru Šumarije Okučani.

U dogovoru s Općinskim državnim odvjetništvom Nova Gradiška, protiv 77-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave zbog krađe.