NOVE TEHNOLOGIJE

Zračna luka Heathrow uvodi 3D skenere za prtljagu - putnici će moći unositi tekućine i računala u ručnoj prtljazi

07.06.2019 u 09:31

Bionic
Reading

Nedavno instalirani 3D sigurnosni skeneri uvelike će pomoći putnicima koji će zahvaljujući automatizaciji od sad provoditi puno manje vremena u redu

Dugi stresni redovi na sigurnosnom pregledu u zrakoplovnoj luci Heathrow uskoro bi mogli postati dijelom prošlosti zavhvaljujući skorašnjem uvođenju novih 3D skenera. Oni će među ostalim omogućiti putnicima da zadrže laptope i tekućinu u svojoj ručnoj prtljazi.

Nakon uspješnog pokusnog razdoblja, najveća engleska zračna luka potrošit će oko 50 milijuna funti na skenere koji će biti ugrađeni u četiri terminala i to prije 2022. Skeneri za računalnu tomografiju koji se u bolnicama koriste za skeniranje pacijenata proizvode detaljnije slike koje osiguranju mogu omogućiti pristup torbama u kojima se nalaze elektronički uređaji i tekućine.

Tehnologija će, planiraju, ublažiti trenutna pravila koja tvrde da putnici mogu tekućine unijeti u spremnicima manjima od 100 ml te koji se moraju spremiti u zasebnu prozirnu plastičnu vrećicu prije nego što prođu kroz postaju osiguranja. Promjene će smanjiti redove i količinu plastičnog otpada, prenosi Guardian.

Ova tehnologija već neko se vrijeme koristi u američkim i nizozemskim zračnim lukama.

SVIJET RAČUNALA

Ovo su najzanimljiviji laptopi Computexa 2019.

Pogledaj galeriju

Ministrica zrakoplovstva Charlotte  Vere ambiciozno je komentirala uvođenje novih skenera: 'Ova inovativna nova oprema osigurat će da Heathrow nastavi pružati sigurno i glatko putno iskustvo svim putnicima. Tehnologiju planiramo instalirati na svim zračnim lukama u zemlji.'