NEK SE GLAS ČUJE

Znate li što je to Youtube Super Chat? Uskoro ćete ga koristiti

16.01.2017 u 12:36

Bionic
Reading

Ako ste ikad sudjelovali u raspravama koje prate vaš omiljeni stream, sigurno ste se suočili s lavinom drugih komentara koji su normalnu komunikaciju učinili nemogućom. Youtube ima rješenje

Google je, naime, predstavio najnoviju opciju pod imenom Super Chat koja korisnicima daje mogućnost da svoje poruke ostave na samom vrhu chatboxa i do pet sati. U čemu je kvaka? U tome da ako želite da vam poruka bude vidljiva što dulje, više ćete morati platiti.

U najnovijem bloguYouTubea voditelj proizvoda Barbara Macdonald izjavila je kako 'svatko tko gleda stream uživo može kupiti Super Chat: istaknutu poruku koja se ističe ispred svih ostalih te koja čak može privući pažnju samog streamera'.

Google je nedavno naglasio da je Super Chat u principu dizajniran da približi tvorce sadržaja i konzumente. Također je, tko bi rekao, napravljen kao izvor dodatne zarade, ali samo ako ga korisnici odluče često koristiti.

Super Chat je na svijet došao kao svojevrsna ostavština Fan Fundinga koji je Google predstavio 2014. i koji nije privukao preveliku pažnju. Premda će Fan Funding i dalje ostati dijelom kanala koji su ga omogućili, njegov odlazak u mirovinu zakazan je za 28. veljače.

Google nije izjavio hoće li Super Chat biti moderiran (zato što, budimo iskreni, uvrede su stvari za koje bi mnogi gledatelji bili spremni platiti pokoji dolar). Maksimalni radni rok jedne poruke sada je pet sati, što znači da spammeri i osobe koje žele nešto reklamirati ovo mogu zlorabiti.

Super Chat je trenutačno u beti, a nalazi se samo na nekoliko kanala poput Alex Wasabi i iHasCupquake. Službeni je datum izlaska 31. siječnja.