Smart Napping pod

Živciraju vas gužve u zračnim lukama? Slovenci imaju rješenje: Hi-Tech kutije za osamljivanje

31.05.2019 u 11:36

Bionic
Reading

Zvučno izolirana AirPod kapsula korisnicima jamči potpunu udobnost: sjedalo koje se pretvara u krevet, klima uređaj, besplatan Wi-Fi, mogućnosti zabave i prostor za prtljagu

Slovenska tvrtka AirPod upravo je predstavila AirPod Smart Napping Pod, prototip funkcionalne kapsule nakrcane najnovijom tehnologijom. Njena je prvenstvena namjena omogućiti odmor ili kutak za nesmetani rad milijunima putnika dok u zrakoplovnim lukama čekaju na svoj let.

Prve kapsule trebale bi biti posijane u europskim zračnim lukama već ove godine. Prve kapsule poslane su i u Dubai, gdje se nalazi sedma najprometnija zračna luka u svijetu po putničkom prometu.

AirPod je, kažu, potpuno slovenski proizvod, od ideje do visoke tehnologije upakirane u jajoliko kućište koje jamči potpunu privatnost na javnim mjestima. A unutar ovog jajeta nalazi sve što bi vam moglo zatrebati.

  • +3
AirPod Izvor: Screenshot / Autor: AirPod

Smart Napping Pod opremljen je Zero Gravity sjedalom koje se u nekoliko jednostavnih poteza pretvara u udoban krevet. Kabina je opremljena antistresnom i zvučnom tehnologijom uz slobodan pristup brzom Wi-Fiju i Amazon Fire TV-u. Dakako, tu je i radni stol i sve potrebne utičnice za napajanje uređaja.

AirPod Napping Pod Izvor: Društvene mreže / Autor: AirPod Napping Pod

U kabini ima dovoljno prostora za odlaganje prtljage i osobnih stvari, a da bi zrak bio svže i čist brine se klima uređaj sa sustavom recirkulacije zraka i HEPA filterom. Za čistoću brine LED sustav za dezinfekciju, a cijeli sustav kontrolira se putem pametnog telefona.

AirPod nudi potpunu privatnost i u najvećoj vrevi. Jedinica je zvučno izolirana, a sve prozirne površine mogu se zamračiti. U ovoj se kapsuli može opuštati uz pomoć umirujuće antistresne tehnologije, a kome je do zabave u kapsuli može zagrati omiljene video igre, gledati televiziju ili slušati glazbu.

Postoji samo jedna opasnost, da se u ovoj kapsuli toliko opustite i zabavite da na kraju zaboravite otići na zakazani let.