premijera na cebitu

Želite uredsku tvornicu papira? Pa, evo je

21.03.2017 u 08:08

Bionic
Reading

Epson će tijekom sajma CeBIT u njemačkom gradu Hannoveru predstaviti prvi, kako kažu, 'kompaktni sustav za izradu papira u uredu suhim postupkom'. Cilj je bezgranični ciklus ispisa i reciklaže

PaperLab može proizvesti nove listove papira iz otpadnog papira uništenog sigurnosnim postupkom (običan papir formata A3 i A4) korištenjem suhog postupka (točnije, uz male količine vode) te može u jednom danu izraditi na tisuće listova recikliranog papira.

Namijenjen je organizacijama koje trebaju na siguran način uništavati povjerljive dokumente te reciklirati papir na ekološki prihvatljiv, učinkovit i održiv način. Rješenje će biti premijerno predstavljeno za europsko tržište na sajmu CeBIT, koji će biti održan od 20. do 24. ožujka

PaperLab, tvrde u Epsonu, može proizvoditi papir raznih formata, debljina i vrsta, od uredskog papira do posjetnica  listova u bojama.  

'PaperLab smo predstavili krajem prošle godine u Japanu, a u Europi ga planiramo početi prodavati prije jeseni 2018. Namjeravamo stvoriti novi ekosustav u uredu u kojemu korisnici mogu ostvariti prednosti tintnog ispisa velike brzine na papiru koji je proizveo PaperLab. 

To je rješenje idealno za organizacije koje moraju sigurnim načinom uništavati povjerljive dokumente i reciklirati papir u održivom procesu. 

Moja vizija je bezgraničan ispis i recikliranje papira. Nadam se da će PaperLab dolaziti u različitim veličinama te da će ga koristiti u tvornicama, uredima, pa čak i domovima', rekao je Minoru Usui, globalni predsjednik korporacije Epson.